Josh Walet

Eerste paal voor nieuwe hoofdtribune van ARC is de grond in geslagen

Een feestelijke én historische dag voor de Alphense voetbalclub ARC. Dinsdagmiddag ging de eerste paal voor de gloednieuwe hoofdtribune de grond in. “Een langgekoesterde wens”, aldus voorzitter Irma Ligtvoet.

Nadat onlangs de ‘oude’ tribune ten onder is gegaan aan de sloophamer, werd dinsdag de eerste paal van de nieuwe tribune de grond in geslagen. Onder toeziend oog van publiek, ging de eerste paal de grond in. Wel symbolisch, want de vergunning is nog niet rond. Daarom hingen er zwarte en rode ballonnen aan een paal, met daarin confetti. Zo kon er toch stilgestaan worden bij het voor ARC historische moment.

De eer was aan drie ARC’ers in hart en nieren. Eén van hen is Joop Timmer, het langste erelid van ARC. Hij was daarnaast ook betrokken bij de bouw van de oude tribune, die in 1983 werd gebouwd. Ook Richard van Diggele was aanwezig. Hij kocht de eerste vier stoeltjes voor de nieuwe hoofdtribune. In het rijtje mag John Kroes van Kroes & Partners ook niet ontbreken. ARC klopte bij Kroes aan met de brutale vraag of zij de hoofdtribune wilden sponsoren. “Dat heeft veel deuren geopend”, vertelt Ligtvoet. De hoofdtribune wordt dan ook naar het notariskantoor vernoemd: de Kroes & Partners tribune. 

De verwachting is dat de nieuwe hoofdtribune eind december klaar is.

arc hoofdtribune eerste paal_Josh.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.