Josh Walet

Eerste paal voor nieuwe hoofdtribune van ARC is de grond in geslagen

Een feestelijke én historische dag voor de Alphense voetbalclub ARC. Dinsdagmiddag ging de eerste paal voor de gloednieuwe hoofdtribune de grond in. “Een langgekoesterde wens”, aldus voorzitter Irma Ligtvoet.

Nadat onlangs de ‘oude’ tribune ten onder is gegaan aan de sloophamer, werd dinsdag de eerste paal van de nieuwe tribune de grond in geslagen. Onder toeziend oog van publiek, ging de eerste paal de grond in. Wel symbolisch, want de vergunning is nog niet rond. Daarom hingen er zwarte en rode ballonnen aan een paal, met daarin confetti. Zo kon er toch stilgestaan worden bij het voor ARC historische moment.

De eer was aan drie ARC’ers in hart en nieren. Eén van hen is Joop Timmer, het langste erelid van ARC. Hij was daarnaast ook betrokken bij de bouw van de oude tribune, die in 1983 werd gebouwd. Ook Richard van Diggele was aanwezig. Hij kocht de eerste vier stoeltjes voor de nieuwe hoofdtribune. In het rijtje mag John Kroes van Kroes & Partners ook niet ontbreken. ARC klopte bij Kroes aan met de brutale vraag of zij de hoofdtribune wilden sponsoren. “Dat heeft veel deuren geopend”, vertelt Ligtvoet. De hoofdtribune wordt dan ook naar het notariskantoor vernoemd: de Kroes & Partners tribune. 

De verwachting is dat de nieuwe hoofdtribune eind december klaar is.

arc hoofdtribune eerste paal_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:01

HCA Heren 1 is kampioen en promoveert naar overgangsklasse

Zondag 22 mei 2022. Een historische dag voor Hockey Club Alphen. Heren 1 mocht het kampioenschap op hun naam schrijven en promoveert daardoor voor het eerst in de geschiedenis van HC Alphen naar de overgangsklasse.

Sport vandaag 10:28

Dansgroep MOVE IT Nederlands Kampioen

In het Hart van Holland theater in Nijkerk namen twee selectiegroepen van Studio Forza zondag deel aan het door Dutch Dance Organisation georganiseerde Nederlands Kampioenschap. En ze gingen zeker niet met lege handen naar huis.