Eerste palen nieuwe ARC hoofdtribune zijn de grond in geslagen

Bij voetbalclub sv ARC wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe hoofdtribune. Nu is het moment eindelijk daar dat de eerste paal voor de fundering van de tribune de grond in is gegaan.     

De planning was dat de eerste paal op 14 september de grond in ging. Door vertraging in de verlening van de bouwvergunning kon dit echter niet. Bijna twee maanden later was maandag 8 november het moment dan eindelijk daar dat de eerste paal écht de grond in ging. Aan het einde van de dag zaten alle tien de palen in de grond. Nu kan er gestart worden met de verdere fundering van de tribune. Aan het einde van de week, als alles mee zit, is de fundering klaar. 

Als gevolg van de vertraging in het verkrijgen van de bouwvergunning zal de bouw van de tribune ook langer duren. Naar verluid zal de bouw van de tribune worden afgerond tussen januari en februari. De aankomende tijd worden de overige palen de grond in geslagen om zo de fundering te regelen. Daarna volgen hopelijk snel de volgende werkzaamheden zodat het publiek volgend jaar op de nieuwe tribune kan genieten van de lokale voetbalcompetitie. 

Hieronder een impressie van de nieuwe hoofdtribune


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.