Alrijne Ziekenhuis

Eerste prikdag bij Alrijne Ziekenhuis is achter de rug

Bij Alrijne Ziekenhuis werden woensdag 6 januari ook de eerste medewerkers gevaccineerd. Daar was het als eerste de beurt aan longartsen Rik van Klink en Hans Dik. Zo’n 250 collega’s zullen de komende dagen volgen.

Vorige week maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) bekend dat ongeveer 30.000 medewerkers in de acute zorg ook op korte termijn het coronavaccin kregen aangeboden. Op woensdag 6 januari, de dag dat de corona-vaccinatie landelijk van start ging, kregen dan ook de eerste medewerkers uit de acute zorg het vaccin toegediend.

In Alrijne Ziekenhuis werden woensdag ook de eerste prikken gezet. Aan longartsen Rik van Klink en Hans Dik was het de beurt om als eerste gevaccineerd te worden. Van Klink: “Ik ben vooral opgelucht dat ik bij de eerste club mag horen. Ik heb leeftijdsgenoten hier op de IC zien liggen, besmet met het coronavirus, dus ik twijfelde niet over de vaccinatie. Als longarts doe ik een oproep aan iedereen: lees je in en laat je vaccineren!”

Alrijne Ziekenhuis ging goed voorbereid van start, zo zegt bestuursvoorzitter Yvonne Wilders tegen het Leidsch Dagblad. “Het was een race tegen de klok om dit mogelijk te maken, maar we zijn blij dat het is gelukt. Voor Alrijne Ziekenhuis zijn twee zaken namelijk van essentieel belang: we zetten alles op alles om de acute en coronazorg zo goed mogelijk door te laten gaan, die mag niet in gevaar komen. En wij willen natuurlijk onze medewerkers die deze zorg leveren zo goed mogelijk beschermen. Daarom is het ook zo belangrijk dat vandaag de eerste collega’s op de IC, SEH en in de coronazorg gevaccineerd zijn.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.