Alrijne Ziekenhuis

Eerste prikdag bij Alrijne Ziekenhuis is achter de rug

Bij Alrijne Ziekenhuis werden woensdag 6 januari ook de eerste medewerkers gevaccineerd. Daar was het als eerste de beurt aan longartsen Rik van Klink en Hans Dik. Zo’n 250 collega’s zullen de komende dagen volgen.

Vorige week maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) bekend dat ongeveer 30.000 medewerkers in de acute zorg ook op korte termijn het coronavaccin kregen aangeboden. Op woensdag 6 januari, de dag dat de corona-vaccinatie landelijk van start ging, kregen dan ook de eerste medewerkers uit de acute zorg het vaccin toegediend.

In Alrijne Ziekenhuis werden woensdag ook de eerste prikken gezet. Aan longartsen Rik van Klink en Hans Dik was het de beurt om als eerste gevaccineerd te worden. Van Klink: “Ik ben vooral opgelucht dat ik bij de eerste club mag horen. Ik heb leeftijdsgenoten hier op de IC zien liggen, besmet met het coronavirus, dus ik twijfelde niet over de vaccinatie. Als longarts doe ik een oproep aan iedereen: lees je in en laat je vaccineren!”

Alrijne Ziekenhuis ging goed voorbereid van start, zo zegt bestuursvoorzitter Yvonne Wilders tegen het Leidsch Dagblad. “Het was een race tegen de klok om dit mogelijk te maken, maar we zijn blij dat het is gelukt. Voor Alrijne Ziekenhuis zijn twee zaken namelijk van essentieel belang: we zetten alles op alles om de acute en coronazorg zo goed mogelijk door te laten gaan, die mag niet in gevaar komen. En wij willen natuurlijk onze medewerkers die deze zorg leveren zo goed mogelijk beschermen. Daarom is het ook zo belangrijk dat vandaag de eerste collega’s op de IC, SEH en in de coronazorg gevaccineerd zijn.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.