Sama Sama Maluku Festival
Advertorial Evenement

Eerste Sama Sama Maluku Festival in Alphen aan den Rijn compleet uitverkocht

Alphen aan den Rijn heeft er een fantastisch festival bij. Het eerste Sama Sama Maluku Festival trok maar liefst 6000 bezoekers en was daarmee compleet uitverkocht. Het festivalterrein aan de Zegerplas bood de hele dag vermaak, wat zorgde voor een buitengewoon geslaagde dag. "We kijken met een ongelooflijk blij gevoel terug op dit evenement", aldus voorzitter Frangken Tuhumena.

“Molukkers zijn muziek, het zit in ons bloed en daarnaast zijn we erg goed in het bereiden van heerlijke snacks en maaltijden”, aldus Frangken. Dit was te merken aan de lange rijen bij de foodstands, waar bezoekers konden genieten van diverse Molukse lekkernijen.

Frangken benadrukt ook het belang van ouderen binnen de gemeenschap: “Onze ouderen vormen de basis en worden daarom met alle respect en eer behandeld.” Op een speciaal VIP-deck namen tachtig oudere Molukkers uit heel Nederland plaats. De vrijwilligers van Stichting Sama Sama zorgden de hele dag voor hen met snacks, maaltijden en drankjes. “Als Stichting Sama Sama koesteren wij onze Molukse ouderen. Zo zijn we opgevoed en dat zullen we altijd blijven doen”, voegde Frangken toe.

Topartiesten en spectaculaire optredens

De hele dag door waren er optredens van topartiesten. Mr Massada en Johnny Manuhutu speelden samen met Danjil & Friends de meest geweldige Massada-liedjes. Berget Lewis gaf een fantastisch en krachtig optreden, en speciaal uit Ambon was de grote artiest Arles Tita overgevlogen voor een gevoelig en mooi optreden. Een van zijn nummers was het Molukse volkslied, dat hij op unieke wijze vertolkte. Een van de grote smaakmakers was The Chicago Funk, bekend van het TV-programma Battle of the Bands, die een spectaculair optreden weggaven met de grootste hits van Earth Wind & Fire. Gedurende de dag waren er vele live bands en DJ's actief, en het publiek genoot massaal, ondanks het wisselende weer.

Succesvolle Pasar Sama Sama

Ook de kraamhouders van de Pasar Sama Sama kijken met een tevreden gevoel terug op dit unieke festival. Frangken merkte op: “Je moet het eigenlijk zien als een moderne versie van een Pasar Malam. Ik vind de traditionele Pasar Malams niet meer van deze tijd; daar moet meer schwung in komen en af van dat oubollige karakter. Het Sama Sama Maluku Festival is een mooi voorbeeld van hoe je dit in een modern jasje kunt organiseren. Iedereen is welkom die van lekker eten, geweldige live muziek en een gezellige Pasar Sama Sama met kraampjes houdt.”

Het evenement was een groot succes en er wordt al uitgekeken naar een vervolg in 2025. “We willen alle bezoekers danken voor hun enthousiasme en spirit”, aldus Frangken namens Stichting Sama.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.