Woonforte

Eerste sleutel overhandigd bij nieuwbouwwoningen Zaagmolenweg

Op woensdag 1 november overhandigde wethouder Gerard van As en Monique Brewster directeur-bestuurder van Woonforte de eerste sleutel van een van de starterswoningen aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn.

In totaal zijn aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn 91 woningen gerealiseerd. 73 Woningen zijn verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. De eerste sleutel is overhandigd en dus zullen de woningen snel worden bewoond.

Duurzame woningen

De nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg zijn op een innovatieve en duurzame manier tot stand gekomen. Een groot deel van het bouwproces heeft plaatsgevonden in een fabriek, waar de huizen bijna volledig zijn gefabriceerd. Compleet met keuken en badkamer werden de woningen vervolgens op vrachtwagens geladen en naar de bouwlocatie vervoerd. Hier werden de laatste afwerkingen gedaan.

Snelle bouw

Deze aanpak heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd. Doordat de woningen grotendeels prefab zijn gebouwd, kon het bouwproces aanzienlijk worden versneld. Hierdoor werden de huizen razendsnel klaargestoomd voor bewoning, wat niet alleen tijdwinst betekende, maar ook aantoont hoe efficiënt en effectief moderne bouwtechnieken kunnen zijn.

Hoewel ze zijn ontworpen met alle comfort en moderne voorzieningen, hebben ze een houdbaarheidsperiode van vijftien tot maximaal twintig jaar aan de Zaagmolenweg. Na deze periode kunnen de huizen worden hergebruikt of elders worden geplaatst.

Meer lezen over de woningen? Klik hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."