Jordi Wijhenke

Eerste sportweekend na de aangescherpte maatregelen

Het is weer een weekend vol sportwedstrijden. Met de huidige coronamaatregelen is het allemaal net even iets anders dan aan het begin van het sportseizoen. Maar hoe doen de sportclubs het in Alphen aan den Rijn?

Voetbal

Bij de voetbalclubs Alphense boys, AVV Alphen, VV Alphia en ARC zijn de protocollen aangescherpt. De terreinen zijn op dit moment níet toegankelijk voor ouders en/of andere toeschouwers om het complex te betreden tijdens een training of wedstrijd. Daarnaast zijn de sportkantines van alle verenigingen gesloten.

Hockey

Op de hockeyclub HCA geldt ook dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de trainingen en/of wedstrijden en is de kantine gesloten. Zij maken wel een uitzondering voor leeftijdsgroepen als het gaat om contact. Spelers t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden, spelers van 13 tot 18 jaar hoeven alleen afstand te houden tot volwassenen en spelers boven de 18 moeten afstand houden tot andere volwassenen.

Tennis

Bij de tennisvereniging Nieuwe Sloot is de Brasserie gesloten. Dat blijft in ieder geval zo tot 21 oktober 2020. Ook benadrukken ze dat de sporters na het sporten direct weer naar huis moeten en niet mogen blijf niet hangen op de baan. De baan sluit om 23:00 uur direct nadat de laatste sporters van de baan komen. Daarnaast zijn er geen gasten op het tennispark toegestaan en dus ook geen publiek.

Atletiek

Ook AAV’36 heeft de maatregelen aangescherpt. Op de accommodatie geldt een eenrichtingsverkeer. De kantine, de vergaderruimte en het krachthonk gaan dicht. De materialen mogen wel uit het krachthonk worden gehaald om buiten te gebruiken. Toiletten en kleedkamers blijven wel open. Trainingen en wedstrijden vinden plaats zonder publiek. Atleten en trainers gaan na de training direct naar huis.

Desondanks alle maatregelen zijn de sportclubs wel blij dat de leden gewoon kunnen sporten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.