Jordi Wijhenke

Eerste sportweekend na de aangescherpte maatregelen

Het is weer een weekend vol sportwedstrijden. Met de huidige coronamaatregelen is het allemaal net even iets anders dan aan het begin van het sportseizoen. Maar hoe doen de sportclubs het in Alphen aan den Rijn?

Voetbal

Bij de voetbalclubs Alphense boys, AVV Alphen, VV Alphia en ARC zijn de protocollen aangescherpt. De terreinen zijn op dit moment níet toegankelijk voor ouders en/of andere toeschouwers om het complex te betreden tijdens een training of wedstrijd. Daarnaast zijn de sportkantines van alle verenigingen gesloten.

Hockey

Op de hockeyclub HCA geldt ook dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de trainingen en/of wedstrijden en is de kantine gesloten. Zij maken wel een uitzondering voor leeftijdsgroepen als het gaat om contact. Spelers t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden, spelers van 13 tot 18 jaar hoeven alleen afstand te houden tot volwassenen en spelers boven de 18 moeten afstand houden tot andere volwassenen.

Tennis

Bij de tennisvereniging Nieuwe Sloot is de Brasserie gesloten. Dat blijft in ieder geval zo tot 21 oktober 2020. Ook benadrukken ze dat de sporters na het sporten direct weer naar huis moeten en niet mogen blijf niet hangen op de baan. De baan sluit om 23:00 uur direct nadat de laatste sporters van de baan komen. Daarnaast zijn er geen gasten op het tennispark toegestaan en dus ook geen publiek.

Atletiek

Ook AAV’36 heeft de maatregelen aangescherpt. Op de accommodatie geldt een eenrichtingsverkeer. De kantine, de vergaderruimte en het krachthonk gaan dicht. De materialen mogen wel uit het krachthonk worden gehaald om buiten te gebruiken. Toiletten en kleedkamers blijven wel open. Trainingen en wedstrijden vinden plaats zonder publiek. Atleten en trainers gaan na de training direct naar huis.

Desondanks alle maatregelen zijn de sportclubs wel blij dat de leden gewoon kunnen sporten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).