Archieffoto

Eerste uitzege AVV Alphen

Een koude maar zonnige dag en geen wind. Maar een echte supporter laat zich daar niet door tegenhouden, trui aan en handschoenen aan en dan moet het lukken. Op zondag 1 december een heel belangrijke wedstrijd die, gezien de stand, niet al te zwaar zal worden. Maar Alphen is gewaarschuwd, na de knappe overwinning van DHL op Slikkerveer. Het credo van vandaag is gelijk het initiatief nemen en DHL niet laten voetballen.

Gelijk vanaf het beginsignaal probeerden beide ploegen fel in de aanval te gaan. Alphen probeerde het gelijk met combinaties, maar dat lukte niet zo goed. In de 8e minuut obstructie op Mansour, die de vrije trap van plus minus 20 meter, ver naast schoot. (waarom zo gehaast). Een minuut later een pass van Mike Boer op Ferry van Leeuwen, maar de bal ging net over. Het voetbal was niet zo mooi, maar het leek nu meer op vechtvoetbal en dat is ook wel eens leuk om te zien, dat beide partijen met zoveel inzet speelden. Het was erg leuk dat ook het elftal JO-11 2 met de bus was meegekomen, die zich reuze vermaakten en ontzettend veel lawaai maakte. Dit kwam de stemming wel ten goede.

In de 12e minuut veerde het plus minus 40-koppige publiek op, een pracht pass van Jan de Lange op Ferry van Leeuwen, maar die nam de bal slecht mee en dat was weer weg kans. Het leek er op dat Alphen op het middenveld wat beter ging spelen gezien de aanvallende pogingen. In de 13e minuut een pass van Steven van der Pijl weer op Ferry en weer was het net niet. Bij een corner van Alphen voor de meegekomen Brian Bor, maar met hetzelfde resultaat als zijn medespeler, weer net niet. En iedereen weet wat de wet van het voetbal is, dat er dan meestal een tegen doelpunt valt en dat gebeurde dan ook. Een bal van achteruit werd over rechts door de rechtsbuiten meegenomen en liet de hele achterhoede staan en toch uit een moeilijke hoek geschoten, onhoudbaar voor Rick de Vries, de 1-0 binnen. Als supporter weet je toch niet wat je ziet. En na 2 minuten na een corner van DHL was het de spits die via de lat net over kopte. Op dat moment was DHL erg dominant aanwezig.

In de 32e minuut gebeurde er wat voor Alphen, Yassine Yagoubi ging op de solotour en werd in het strafschopgebied gehaakt. Dus een penalty. Jan de Lange zette zich achter de bal en schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Vanaf dit moment zag je Alphen gelijk feller worden en de wedstrijd van DHL overnemen. Het was 4 minuten  na de penalty, dat de bal bij Ferry van Leeuwen terecht kwam, en de bal met een beetje mazzel laag langs de plus minus 2 meter lange doelman de 1-2 scoorde. En dat was ook de ruststand.

De 2e helft begon zoals de 1e helft begonnen was. DHL gelijk fel op de aanval, maar Alphen liet zich niet verrassen. Het team kwam veel rustiger over, op een schotje na, dat Rick de Vries rustig pakte, gebeurde er eigenlijk niets om ongerust over te worden. In de 59e minuut weer een mooie voorzet van Yassine Yagoubi van rechts op Ferry, maar weer was het net niet. DHL zette Alphen onder grote druk in de laatste poging er nog wat van te maken. Maar Alphen bleef rustig verdedigen en in de 60e minuut had Ferry het eigenlijk af moeten maken. Door zijn snelheid kwam hij helemaal vrij voor de keeper, maar jammer genoeg raakte hij de bal maar half.

In de 62e minuut een grote kans voor DHL, bij een vrije trap, die keihard op het doel werd geschoten, werd uitstekend door Rick de Vries uit zijn doel geranseld. En 2 minuten later was het weer Rick, die Alphen weer redde van een tegendoelpunt. Vanaf dit moment was Alphen de bovenliggende partij. In de 74e minuut was het Jan de Lange, die prima doorzette over links (net als vorige week) en de bal op de stropdas van Mansour el Bernichi legde, die in één keer keihard uithaalde en de 1-3 was daar. Alles liep gelijk beter met mooie combinaties, die we nog niet hadden gezien.

In de 80e minuut een wissel voor Alphen, Kevin Bergshoeff voor de leeg gespeelde Yassine Yagoubi. In de 87e minuut nog een corner voor DHL, met een prima schot op het doel en weer een fantastische reactie van Rick. Het was een harde strijd vandaag, maar door inzet verdiend gewonnen. Eindstand 1-3.