Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn

Eerste voedselinzamelingsactie van het schooljaar weer een succes

De voedselbank heeft afgelopen week, voor het eerst na de zomervakantie, weer een inzamelingsactie georganiseerd. Dit keer bij de Albert Heijn in de Herenhof.

De voedselbank organiseert regelmatig inzamelingsacties bij Alphense supermarkten. Tijdens de actie worden houdbare producten zoals koffie, houdbare melk, wasmiddel en jam ingezameld. Ook kunnen klanten in de supermarkten doneren door middel van een collectebus.

Afgelopen weekend stond de voedselbank met een kraam bij de Albert Heijn in de Herenhof. "Snel de kratten neergezet, boodschappenlijstjes klaargelegd en buttons op. Het feest kon weer beginnen! Alhoewel het eigenlijk het hele weekend relatief rustig was, het was ook geen weer om boodschappen te doen ook, begonnen halverwege de ochtend de donaties echt goed binnen te komen", aldus de voedselbank.

Inmiddels begrijpen de klanten van supermarkten wat de bedoeling is als ze de kraam zien staan. "Kom maar op met dat lijstje en waar staan de producten? Heerlijk om in zo’n ambiance te staan." Ook krijgt de voedselbank nog altijd veel positieve reacties van klanten, zoals "goed dat jullie er zijn" en "succes met de actie".

Tijdens de actie zijn er weer veel artikelen ingezameld. "Echt teveel om op te noemen." Er zijn wel 137 volle kratten met houdbare producten opgehaald en in de collectebus zat een bedrag van € 168,35. "Eenieder die in welke vorm dan ook aan de actie heeft meegewerkt, hartelijk dank", aldus de voedselbank.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.