Op woensdag 17 mei vindt het eerste Wijkfeest plaats in de Ridderveld in Alphen aan den Rijn, waarbij het centrale thema verbinding en ontmoeting is.

Verschillende activiteiten

Het feest zal plaatsvinden op het grote buitenplein tussen Zwembad AquaRijn en de appartementen Waterzicht. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden tijdens het Wijkfeest, zoals schilderen/tekenen, Silent Disco, Salsa workshop, Graffiti, Bewegen op muziek. Ook is er een Springkussen aanwezig en zal er muziek worden gemaakt door onder andere de band Young Ones. Daarnaast staan er kramen opgesteld waar de aanwezige organisaties informatie kunnen geven over hun diensten-en productenaanbod.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met diverse actieve organisaties binnen de Ridderveld, waaronder Alphen Vitaal, Participe, Bibliotheek Rijn en Venen, Woonforte, de Zonnebloem, Junis Kinderopvang, Dansstudio Forza, Nieuwe Alphense Muziekschool en Zwembad/Buurthuis Aquarijn. Dit is onder leiding van de buurtverbinder en gebiedsadviseur van de gemeente. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld om een aantrekkelijk programma te bieden voor jong en oud.

De toegang tot het Wijkfeest is gratis en het vindt plaats van 14:00 tot 17:00 uur op woensdag 17 mei. Het Buurthuis AquaRijn zal ook open zijn voor het Wijkfeest, waar nog meer activiteiten worden georganiseerd.