Josh Walet

Eerste woningen van De Zaagmolen zijn gearriveerd

Op maandag 15 mei rolden de eerste vrachtwagens met woningen voor het woonproject De Zaagmolen Alphen aan den Rijn binnen. In totaal zijn er twaalf dagen lang transporten om de 91 sociale huurwoningen op hun plek te krijgen. 

De woningen worden naast en op elkaar gezet, afgewerkt en aangesloten op het riool, water en elektriciteit. Woningzoekenden die nu de minste kans maken krijgen voorrang bij de toewijzing van deze woningen. Denk aan jongeren tot 28 jaar, herstarters, statushouders en doorstromers uit een zorginstelling.  

Foto album

Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)
Woningen Zaagmolen (foto: Josh Walet)

Er was veel belangstelling voor de studio’s, twee- en driekamerwoningen. In totaal hebben er 2.434 woningzoekenden gereageerd op de woningen. De loting is ondertussen uitgevoerd. De gesprekken met de ingelote huurders zijn in volle gang.  

Korte bouwtijd van de woningen

De woningen worden in de fabriek van Daiwa House/Jan Snel in elkaar gezet en kant en klaar op de bouwplaats geleverd, gemonteerd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Hierdoor is de bouwtijd op de locatie van De Zaagmolen beperkt. Volgende week dinsdag staat het eerste gebouw er al helemaal en start de afbouw.  Na de zomervakantie zijn de woningen klaar en kunnen de huurders verhuizen naar hun nieuwe stek. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.