Alphens

Eigenaar Ak-Al baalt van reacties op social media na actie medewerker in eigen tijd

Vorige week ontplofte social media nadat televisieprogramma Team West beelden liet zien van een 82-jarige man uit Alphen aan den Rijn die de dupe was geworden van zakkenrollers. Al snel werd één van de verdachten herkend als medewerker van Ak-Al. De eigenaar laat weten dat hij is geschrokken van de reacties.

Op social media werd de politie al snel meerdere keren getipt over waar de mogelijke verdachte zou werken, bij de Ak-Al in de Hooftstraat. Er kwamen zelfs zoveel reacties dat de Politie Alphen aan den Rijn ingreep op hun eigen social media kanalen om de berichten te verwijderen. Eigenaar Necati Ozkul laat weten erg geschrokken te zijn van de reacties. Ook vindt hij het spijtig dat Ak-Al, gevestigd in de Hooftstraat en in winkelcentrum De Herenhof, gelinkt wordt aan deze daad.

Nachten niet geslapen
Necati heeft veel negatieve reacties gekregen op social media en van klanten in de winkel. “Dat doet mij pijn. Ik vind het heel vervelend dat het aan mijn bedrijf wordt gekoppeld”, vertelt Necati. “Helaas werkt het zo dat al snel een werkgever erbij wordt gehaald waar een mogelijke verdachte werkt. Dat begrijpen we ook, maar buiten werktijd kan ik niet zien wat werknemers doen, dat is ook niet mijn verantwoordelijkheid.”

Op persoonlijk vlak heeft Necati er ook veel last van gehad. “Ik heb er nachten niet van geslapen. We hadden dit totaal niet verwacht en het doet ons heel veel pijn. Ik ken hem al 17 jaar en heb nog nooit een probleem met hem gehad. Het kwam dan voor mij ook als een shock”, fronst Necati. “Wij hebben uiteraard wel actie ondernomen.” De medewerker die wordt verdacht is op non-actief gesteld, in ieder geval totdat het onderzoek is afgerond. 

Harde werkers
Necati hoopt wel dat Alphenaren naar Ak-Al blijven komen voor de kapsalons en de lekkere broodjes. “We zijn al jaren actief in Alphen aan den Rijn. We kennen veel mensen in Alphen en zijn harde werkers die alles dagelijks vers bereiden. We hopen dan ook dat Alphenaren ons op die manier blijven zien.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.