Afgelopen zondagavond vond er in een restaurant in Alphen een illegaal pokertoernooi plaats. De gemeente heeft de eigenaar nu een dwangsom opgelegd. Als de eigenaar opnieuw in de fout gaat, zal er een flinke boete volgen.

Omdat de eigenaar nog niet eerder in de fout is gegaan, zal de boete dan € 2500 zijn. Het bedrag van de boete kan oplopen tot € 10.000 wanneer de eigenaar vaker de fout in gaat. Er wordt niet gelijk overgegaan tot het geven van een boete, omdat dit zo in de veiligheidsregio Hollands Midden is afgesproken: eerst wordt er gewaarschuwd, dan volgt een boete. 

De politie greep afgelopen zondag in nadat zij een melding kregen van een illegaal pokertoernooi dat plaatsvond in een Alphens restaurant. Zij beëindigde het pokertoernooi en hebben de elf personen die aanwezig waren in het restaurant allemaal een bekeuring gegeven. Dit omdat zij zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Burgemeester Liesbeth Spies: "Het is onbestaanbaar dat op deze manier de regels worden genegeerd, en zo het gevaar van verder oplopende besmettingen wordt gecreëerd." Daarnaast had één persoon geen identiteitskaart bij zich, maar wel een flinke som geld op zak. Hij is daarop aangehouden op verdenking van witwassen.

Zowel de gemeente als de politie doen geen uitspraak over welk Alphens restaurant het betreft.