Advertorial Economie

Ruim 2.500 Alphenaren bestellen maaltijden Eight at Home

In de eerste tien weken dat Eight at Home gelanceerd is, heeft de bezorgdienst maar liefst 2.500 inwoners van Alphen aan den Rijn voorzien van een verse en gezonde maaltijd. Dat is aantal is ongekend en boven verwachting, geven de acht eigenaren aan.

Het zusje van Grand Café Eight bezorgt verse gerechten met veel groenten. De vraag is boven verwachting. En ook de logistiek verloopt voorspoedig; tot oktober was de thuisbezorgdienst alleen beschikbaar voor adressen in Kerk en Zanen en Molenwetering. Wel kon iedereen maaltijden ophalen bij de keuken en het afhaalpunt aan de Antonie van Leeuwenhoekweg.

De bedoeling was om aan het einde van 2018 de thuisbezorgdienst op te schalen naar heel Alphen aan den Rijn. Joeri van den Berg, een van de eigenaren van Eight: "Maar dat ging sneller dan verwacht; vanaf 1 oktober kunnen alle Alphenaren onze gerechten thuis laten bezorgen." 

Fastfood, maar dan gezond
Voordat Eight at Home startte was er geen mogelijkheid in Alphen aan den Rijn om gezonde maaltijden te laten bezorgen, vertelt Joeri. "Wil je in Alphen eten bestellen? Dan moet je het doen met fastfood als een pizza, een hamburger of sushi. Lekker natuurlijk, maar als je trek hebt in een gezonde en verse maaltijd met lekker veel groenten en een goed stuk vlees of vis, zal je toch zelf de keuken in moeten. Om die reden verwachtten we al dat er ruimte zou zijn voor een concept zoals wij dat bedachten. Maar dat Eight at Home zo populair zou worden, hadden we niet verwacht. Iedere avond hebben we veel bestellingen en de recensies zijn ontzettend positief, en soms ook leerzaam. De komende tijd zijn we vooral bezig de maaltijden nog lekkerder te maken."

Van Indiase curry tot boerenkool
Om de maaltijden te bestellen kunnen Alphenaren terecht op thuisbezorgd.nl of bellen naar de keuken. Prijzen liggen tussen de 12 en 15 euro per maaltijd en voor een toetje (brownie of blondie) betaal je 4,50 euro. "We willen het toegankelijk houden voor iedereen; een restaurantwaardige maaltijd, maar dan goedkoper en bij je thuis", vertelt Jan Verheul, eveneens een van de eigenaren van Eight. "Rolf Wortman is de chef-kok van het grand café en is ook verantwoordelijk voor het bedenken en bereiden van de maaltijd van Eight at Home. Zodat die net zo lekker zijn als in het restaurant. Maaltijden veranderen iedere maand en passen bij het seizoen. Zo eet je in de winter boerenkool met een ambachtelijke bal gehakt – of een Indiase curry voor wie minder fan is van de Hollandse keuken – en kan ik me voorstellen dat we in de zomer een frisse gazpacho serveren."


Meer nieuws

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.