Eight: Nieuw grand caf

Acht Alphense ondernemers hebben de handen ineen geslagen en geïnvesteerd in een nieuwe horecagelegenheid voor de zakelijke markt. Deze zomer zal grand café Eight, vernoemd naar de acht initiatiefnemers, zijn deuren openen. Eight komt op de plek van het huidige Grandcafé 1504 in woonboulevard Da Vinci aan de Euromarkt in Kerk en Zanen.

“Het aantal ondernemers in en om Alphen aan den Rijn is ongekend hoog, maar businessgeoriënteerde horeca is hier vrijwel niet. Er is geen plek waar je even met een klant een lekker broodje kunt eten en zaken bespreken, waar je kunt werken en dineren tegelijkertijd of waar je andere zakelijke contacten kunt ontmoeten.” Aan het woord is initiatiefnemer en ondernemer Jan Verheul. Samen met Joeri van den Berg, Martijn Daanen, Gert de Jeu, Stanley de Looze, Hugo de Koning, Willem Verheul en Dennis van der Werff bedacht hij het concept van Eight. Opvallend is dat de ondernemers allen geen horecaverleden hebben. “Klopt!”, zegt Jan Verheul enthousiast. “We zijn geen horecaondernemers, maar weten wel wat ondernemers van de horeca willen. Dat maakt van Eight een grand café voor en door Alphense ondernemers.”

Gerechten uit acht windstreken
De acht ondernemers laten zich gastronomisch leiden door chef-kok Rolf Wortman. Verheul: “Rolf is een horecaman die begrijpt dat dit grand café een ontmoetingsplek moet zijn voor business, waar je ook privé terecht kunt voor een heerlijke lunch of uitgebreid diner. Bovendien is hij flexibel genoeg om met meer dan acht ondernemers om te gaan en heeft hij veel ervaring met catering en evenementen”. Wortman is geen onbekende in Alphen: hij stond twaalf jaar in de keuken bij hotel-restaurant ’s Molenaarsbrug. Hij vertelt: “We gaan ervoor zorgen dat in grand café Eight voldoende rust en ruimte is om te werken of om zaken te bespreken. Natuurlijk hoort gratis draadloos internet daarbij en zijn er ook gratis overdekte parkeerplaatsen om gasten te ontvangen. Daarnaast gaan we de wijnkaart op iPads presenteren, zodat je alleen maar de drank van je keuze hoeft aan te tikken.” Over de kaart wil Wortman nog niet teveel kwijt: “Ik weet alleen dat het een divers geheel wordt; van Thais tot Hollands, dus met gerechten uit de acht windstreken,” grapt hij.

Grand café Eight opent in de zomer van 2012 aan de Euromarkt 2 in Alphen aan den Rijn. Volg @grandcafeeight op Twitter voor de laatste ontwikkelingen.

Klik hier voor de pagina van Grand Café Eight


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.