Proto

Ein-de-lijk weer volop blije gezichten in Alphense restaurants

De Alphense horeca stond woensdagochtend te trappelen om de deuren weer te openen. Niet alleen de horecaondernemers stonden te springen, ook gasten hadden er zin in. Het was op veel plekken in Alphen eindelijk weer gezellig druk. “De sfeer zat er goed in, dat hebben we zo gemist!”

Woensdag 26 januari was het eindelijk zover. Nadat ze wekenlang de deuren gesloten moesten houden, mochten Alphense horecaondernemers eindelijk weer doen waar hun hart sneller van gaat kloppen: gasten in de watten leggen in hun restaurants. Weliswaar maar tot 22:00 uur en op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs, maar dat weerhield veel Alphenaren er niet van om woensdag gelijk al een bezoekje te brengen aan één van de vele horecagelegenheden die Alphen rijk is.

Volle bak er tegenaan

Bij Senzaa in Park Rijnstroom kon het personeel er gelijk weer volle bak tegenaan. “Mensen zien de gezelligheid weer en dat voelt goed. De reserveringen komen weer lekker op gang. Woensdagochtend was het ook gelijk lekker druk, veel gasten kwamen langs voor een kopje koffie”, vertelt eigenaresse Danny Arts. “Extra leuk is dat ze het tweede kopje koffie van ons kregen. Zo willen we mensen kennis laten maken met ons nieuwe concept en laten zien dat ze ook voor een lekker kopje koffie bij ons terecht kunnen. Deze actie bleek zo’n succes dat we dit doortrekken in februari!”

Ook bij De Stadsherberg was het gezellig druk woensdag. “Met de lunch was het gezellig druk en ook voor het diner zat het goed vol. Iedereen is blij dat het ‘gewoon weer kan’, al is het alleen voor een kop koffie met een gebakje. Ook veel van onze vaste gasten zijn weer terug, daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor. Het is heel leuk om te zien dat onze proeverijen erg goed worden ontvangen”, vertelt eigenaar Niels Aben.

Niels en Laura konden niet wachten om weer aan de slag te gaan. “We zijn al veertien maanden bezig, maar daarvan zijn we er maar vier open geweest. Desondanks hebben we in die korte tijd toch iets moois neer kunnen zetten met veel vaste gasten”, vertelt Niels. “De reserveringen stromen binnen, ook voor het hotel. We kunnen eindelijk weer vooruitkijken en onze plannen uitrollen. Dat is waar je het als ondernemer natuurlijk voor doet, gasten ontvangen en in de watten leggen.”

Blije gasten

Wie bij de Alphense restaurants een blik naar binnen wierp, zag vooral blije gezichten. Iets was de Alphense horecaondernemers ook op is gevallen. “Het was heerlijk om weer open te zijn. Het zien van de vrolijke gezichten van collega’s en de enthousiaste gasten was geweldig. Iedereen was zo blij om weer uit eten te mogen. Eindelijk konden we weer met ons vak bezig zijn en mensen verwennen. De eerste dag open was echt weer genieten”, glundert Martin Kalkhoven, eigenaar van Maggie Blue, Restaurant ’s Molenaarsbrug en Wet ’n Wild.

Bij De Beren Alphen aan den Rijn stonden ‘s ochtends al de eerste gasten voor de deur. Rond de lunch waren veel tafeltjes gevuld met zichtbaar blije gasten. En dat deed franchisenemer Lars Nouwen goed. “Het was een hartstikke leuke en gezellige dag. Gasten hadden er écht weer zin in, dat zag je aan alles. Waar je normaal gesproken veel tafels ‘binnenloop’ hebt, was er nu veel meer vooraf gepland en gereserveerd. Wat ons betreft mag het elke woensdag zo zijn!”

Ook bij Proto zat de sfeer er woensdag goed in. “Het was goed druk! De gasten waren erg blij, dat was geweldig om te zien. Onze gasten zaten direct klaar om te reserveren via de website en telefoon, we werden echt platgebeld. De hele week zitten we al vol, dus het belooft een gezellig weekend te worden”, vertelt Nikos Baloumis. “Wij zijn zo blij met onze gasten en vooral ook dankbaar dat we weer open kunnen en onze nieuwe start op deze wijze kunnen doorzetten! Om het in één woord te vatten voor ons én de gasten: genieten!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.