Proto

Ein-de-lijk weer volop blije gezichten in Alphense restaurants

De Alphense horeca stond woensdagochtend te trappelen om de deuren weer te openen. Niet alleen de horecaondernemers stonden te springen, ook gasten hadden er zin in. Het was op veel plekken in Alphen eindelijk weer gezellig druk. “De sfeer zat er goed in, dat hebben we zo gemist!”

Woensdag 26 januari was het eindelijk zover. Nadat ze wekenlang de deuren gesloten moesten houden, mochten Alphense horecaondernemers eindelijk weer doen waar hun hart sneller van gaat kloppen: gasten in de watten leggen in hun restaurants. Weliswaar maar tot 22:00 uur en op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs, maar dat weerhield veel Alphenaren er niet van om woensdag gelijk al een bezoekje te brengen aan één van de vele horecagelegenheden die Alphen rijk is.

Volle bak er tegenaan

Bij Senzaa in Park Rijnstroom kon het personeel er gelijk weer volle bak tegenaan. “Mensen zien de gezelligheid weer en dat voelt goed. De reserveringen komen weer lekker op gang. Woensdagochtend was het ook gelijk lekker druk, veel gasten kwamen langs voor een kopje koffie”, vertelt eigenaresse Danny Arts. “Extra leuk is dat ze het tweede kopje koffie van ons kregen. Zo willen we mensen kennis laten maken met ons nieuwe concept en laten zien dat ze ook voor een lekker kopje koffie bij ons terecht kunnen. Deze actie bleek zo’n succes dat we dit doortrekken in februari!”

Ook bij De Stadsherberg was het gezellig druk woensdag. “Met de lunch was het gezellig druk en ook voor het diner zat het goed vol. Iedereen is blij dat het ‘gewoon weer kan’, al is het alleen voor een kop koffie met een gebakje. Ook veel van onze vaste gasten zijn weer terug, daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor. Het is heel leuk om te zien dat onze proeverijen erg goed worden ontvangen”, vertelt eigenaar Niels Aben.

Niels en Laura konden niet wachten om weer aan de slag te gaan. “We zijn al veertien maanden bezig, maar daarvan zijn we er maar vier open geweest. Desondanks hebben we in die korte tijd toch iets moois neer kunnen zetten met veel vaste gasten”, vertelt Niels. “De reserveringen stromen binnen, ook voor het hotel. We kunnen eindelijk weer vooruitkijken en onze plannen uitrollen. Dat is waar je het als ondernemer natuurlijk voor doet, gasten ontvangen en in de watten leggen.”

Blije gasten

Wie bij de Alphense restaurants een blik naar binnen wierp, zag vooral blije gezichten. Iets was de Alphense horecaondernemers ook op is gevallen. “Het was heerlijk om weer open te zijn. Het zien van de vrolijke gezichten van collega’s en de enthousiaste gasten was geweldig. Iedereen was zo blij om weer uit eten te mogen. Eindelijk konden we weer met ons vak bezig zijn en mensen verwennen. De eerste dag open was echt weer genieten”, glundert Martin Kalkhoven, eigenaar van Maggie Blue, Restaurant ’s Molenaarsbrug en Wet ’n Wild.

Bij De Beren Alphen aan den Rijn stonden ‘s ochtends al de eerste gasten voor de deur. Rond de lunch waren veel tafeltjes gevuld met zichtbaar blije gasten. En dat deed franchisenemer Lars Nouwen goed. “Het was een hartstikke leuke en gezellige dag. Gasten hadden er écht weer zin in, dat zag je aan alles. Waar je normaal gesproken veel tafels ‘binnenloop’ hebt, was er nu veel meer vooraf gepland en gereserveerd. Wat ons betreft mag het elke woensdag zo zijn!”

Ook bij Proto zat de sfeer er woensdag goed in. “Het was goed druk! De gasten waren erg blij, dat was geweldig om te zien. Onze gasten zaten direct klaar om te reserveren via de website en telefoon, we werden echt platgebeld. De hele week zitten we al vol, dus het belooft een gezellig weekend te worden”, vertelt Nikos Baloumis. “Wij zijn zo blij met onze gasten en vooral ook dankbaar dat we weer open kunnen en onze nieuwe start op deze wijze kunnen doorzetten! Om het in één woord te vatten voor ons én de gasten: genieten!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.