Google Street View

Einde last onder dwangsom voor jeugdzorginstelling El Futuro

Eerder dit jaar werd jeugdzorginstelling El Futuro na een inspectie gewaarschuwd. Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaf de instelling tot 9 juni om de tekortkomingen op te lossen. Hoewel dat toen niet is gebeurd, laat de inspectie nu weten dat ze hun zorg inmiddels aangepast hebben.

In mei bleek dat jeugdzorginstelling El Futuro, een instelling die jongeren vanaf 15 jaar een stabiele rustige woonplek biedt, ernstig tekort schoot op verschillende vlakken. Zo paste El Futuro vrijheidsbeperkende maatregelen toe, terwijl dit niet mag in de open jeugdhulp. Ook waren er veel huisregels en sloot de deskundigheid van de medewerkers niet goed aan op wat de jeugdigen nodig hebben.

De inspectie gaf de instelling tot 9 juni om de tekortkomingen op te lossen. Op 17 juli volgde er een last onder dwangsom, omdat El Futuro niet op tijd aan alle eisen uit de aanwijzing voldeed. Dit houdt in dat, elke maand dat El Futuro niet aan de eisen voldeed, zij een boete moesten betalen. Op 18 oktober liet Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd weten dat El Futuro de verbeteringen heeft doorgevoerd.

Zo is het aantal huisregels verlaagd naar vier basisregels, voert El Futuro geen kamercontrolers meer uit en zet El Futuro een gedragswetenschapper in om een beter beeld te krijgen van de risico’s voor de jeugdigen en wat dit betekent voor de begeleiding die zij bieden. “De inspectie heeft El Futuro gevraagd om een verbeterplan op de rest van de aandachts- en verbeterpunten uit het inspectierapport. Dit proces zal de inspectie nauwlettend blijven volgen”, aldus Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.