Alphens

Eindelijk eerste koper voor ruimte onder gebouw Toor

De appartementen op de plek van Hotel Toor naast het station van Alphen aan den Rijn werden snel verhuurd, maar de ruimten voor winkels, horeca en dienstverlening op de begane grond hebben jaren leeg gestaan. Wethouder Gerard van As is blij dat nu eindelijk de eerste koper zich heeft gemeld.

SushiPoint heeft 259 m2 aan ruimte gekocht in het complex op de hoek van het Stationsplein en de Prins Bernhardlaan. Nu het eerste schaap over de dam is, is er goede hoop op meer verkochte units. Wethouder Van As meldde al eerder met een aantal gegadigden in gesprek te zijn. Op de begane grond van voormalig Hotel Toor is nog ongeveer 1.170 m2 aan commerciële ruimte te koop voor een of meer gegadigden.

De leegstand was de hele gemeenteraad lange tijd een doorn in het oog. Om het project met goedkopere woningen van de grond te krijgen, is in 2012 namelijk de begane grond aangekocht door de gemeente voor 4,4 miljoen euro. Dat is niet de gebruikelijke gang van zaken, maar er leek geen andere mogelijkheid.

Vragen SP
In de raad zijn vaker vragen gesteld, vooral door oppositiepartijen. De laatste keer was in augustus van dit jaar door de SP.
De SP stelt in haar vragen dat de gemeente 1,2 miljoen euro aan huur is misgelopen. Dat blijkt niet te kloppen, want er is nooit op verhuur gerekend maar op verkoop. De kosten per jaar bestaan uit financieringslasten en beheerskosten, samen goed voor 80 duizend euro.
Daarnaast is de waarde van de commerciële ruimte in 2018 afgewaardeerd van 4,4 naar 2,85 miljoen euro. Dit omdat in de loop der tijd de waarde is verminderd door de lange leegstand en de gemeente wel graag van de commerciële ruimte af wil. Hoe het verlies gecompenseerd moet worden, zal blijken na verkoop van de complete begane grond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.