Castellum Theater & Film
Advertorial Dans

Eindpresentatie Explore! door jongeren

De afgelopen weken is er hard gewerkt door Alphense jongeren tijdens de workshops Urban Dance en Fotografie. Op maandagavond 27 mei verzorgen alle deelnemers in de Kleine zaal van Castellum een presentatie, waarin zij hun talent presenteren. De avond start om 20:45 uur, inloop vanaf 20:00 uur. De toegang is gratis.

In samenwerking met de Gemeente Alphen aan den Rijn is Castellum in maart van dit jaar gestart met het project Explore!. Een bijzonder initiatief dat jongeren tussen veertien en vierentwintig jaar de kans biedt om hun verborgen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit ambitieuze project heeft tot doel jongeren actief te betrekken bij urban podiumkunsten en hen een podium te bieden om hun verhalen te delen en hun talenten te laten schitteren.

In een reeks van gratis workshops zijn lokale jongeren aan de slag gegaan met respectievelijk Urban Dane en Fotografie. De deelnemers zijn begeleid door ervaren professionals in elk vakgebied, die hen hebben geïnspireerd en ondersteund bij het ontwikkelen van hun artistieke vaardigheden. Hierdoor konden zij hun talent tot nieuwe hoogten brengen. Samen hebben zij toegewerkt naar een eindperformance, die zij op maandag 27 mei showen op het podium in Castellum.

Meer informatie:

  • Iedereen is welkom om te komen kijken.
  • Toegang is gratis.
  • Inloop is vanaf 20:00 uur, aanvang is 20:45 uur.
  • Reserveren is niet nodig.

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.