Pexels

EK-kwalificatie Vrouwen onder 19 bij ARC

Word jij ook steeds enthousiaster over vrouwenvoetbal? Goed nieuws! Volgend seizoen is ARC één van de clubs waar interlands worden gespeeld voor het EK vrouwenvoetbal onder 19 jaar. Nederland neemt het op tegen Montenegro, Ierland en Oekraïne om een ticket naar het EK te bemachtigen.      

Er zijn nog zeven andere clubs door de KNVB verkozen als locatie voor het kwalificatietoernooi. De KNVB heeft met deze clubs een samenwerkingsverband gesloten om de organisatie van de jeugdinterlands in Nederland te realiseren. "Dat betekent dat de Nationale jeugdelftallen van de KNVB dit seizoen hun kwalificatie- en oefeninterlands zullen spelen op de complexen van deze clubs", schrijft ARC.

Tussen 2 en 8 oktober speelt Oranje bij ARC, of dit één of twee keer is, ligt aan de uitslagen. Welke wedstrijd wanneer is, moet nog worden bepaald. 

Het gaat echter niet alleen om de vrouwen onder 19. Alle thuisinterlands van de nationale jeugdelftallen worden in bij de acht clubs georganiseerd. Eerder dit jaar werden er ook al interlands gespeeld bij ARC en de andere clubs. Op deze manier creëert de KNVB een vaste en herkenbare omgeving voor de jeugdinternationals, aldus ARC. De sportparken moeten aan bepaalde eisen voldoen van de UEFA en KNVB, zoals een hoofdveld met natuurgras. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Blog Sport vandaag 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Verkeer en vervoer vandaag 11:38

Hoge punctualiteit voor R-Net

R-Net is punctueel in Alphen. Bijna 100 procent van de treinen kwam op tijd op het station in Alphen aan.  

Advertorial Algemeen vandaag 10:35

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Politiek vandaag 09:55

Alphen aan den Rijn sluit vier buurtcentra in de gemeente

Vier buurtcentra sluiten eerdaags hun deuren: Het Anker in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Ridderveld, Wielewaal en Westerhove. De buurthuisfuncties worden in een andere locatie ondergebracht.