Pexels

EK-kwalificatie Vrouwen onder 19 bij ARC

Word jij ook steeds enthousiaster over vrouwenvoetbal? Goed nieuws! Volgend seizoen is ARC één van de clubs waar interlands worden gespeeld voor het EK vrouwenvoetbal onder 19 jaar. Nederland neemt het op tegen Montenegro, Ierland en Oekraïne om een ticket naar het EK te bemachtigen.      

Er zijn nog zeven andere clubs door de KNVB verkozen als locatie voor het kwalificatietoernooi. De KNVB heeft met deze clubs een samenwerkingsverband gesloten om de organisatie van de jeugdinterlands in Nederland te realiseren. "Dat betekent dat de Nationale jeugdelftallen van de KNVB dit seizoen hun kwalificatie- en oefeninterlands zullen spelen op de complexen van deze clubs", schrijft ARC.

Tussen 2 en 8 oktober speelt Oranje bij ARC, of dit één of twee keer is, ligt aan de uitslagen. Welke wedstrijd wanneer is, moet nog worden bepaald. 

Het gaat echter niet alleen om de vrouwen onder 19. Alle thuisinterlands van de nationale jeugdelftallen worden in bij de acht clubs georganiseerd. Eerder dit jaar werden er ook al interlands gespeeld bij ARC en de andere clubs. Op deze manier creëert de KNVB een vaste en herkenbare omgeving voor de jeugdinternationals, aldus ARC. De sportparken moeten aan bepaalde eisen voldoen van de UEFA en KNVB, zoals een hoofdveld met natuurgras. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.