Pixabay

Ekoplaza vestigt zich begin december in de Kerkstraat

De nieuwe vestiging van Ekoplaza in de Kerkstraat in Alphen aan den Rijn opent rond december 2020. Dat meldt Geert-Jan Smits, formulemanager van Ekoplaza. De biologische supermarkt komt op de begane grond van een nieuw woon- en winkelcomplex tegenover de H. Bonifacius kerk. De vestiging wordt zo'n 250 vierkante meter groot. 

In mei 2019 kwam het nieuws naar buiten dat de Ekoplaza een vestiging zou gaan openen in Alphen aan den Rijn, dit om het gat van de Natuurwinkel op te vullen. Eerst zou dit in november 2019 gebeuren, later werd dat het voorjaar van 2020. Keer op keer was er geen potentiële ondernemer die de vestiging wilde openen, maar nu is er eindelijk een datum bekend dat de Ekoplaza haar deuren gaat openen.

De Natuurwinkel, die hoort bij dezelfde overkoepelende organisatie en eerst in de Hooftstraat gevestigd was, kon door de nasleep van het drama van de Julianabrug het hoofd niet boven water houden. De winkel was jaren niet goed bereikbaar en de klanten konden niet meer zo makkelijk bij de winkel komen als voorheen.

‘’Door de sluiting van de Natuurwinkel in mei 2019 is er in Alphen nog steeds vraag naar een winkel met biologische producten’’, meldt Smits. ‘’De nieuwe ondernemer heeft er zin in’’, gaat hij verder. Het pand van 250 vierkante meter krijgt een volledig assortiment aan voeding, cosmetica, verse groente en maaltijden. Allemaal honderd procent biologisch.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.