Google Street View

El Patrons gaat ouderen verblijden met muziek

Deze week gaat El Patrons op tour, maar wel op een hele speciale. Zij gaan op vrijdag 27 maart langs bij verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen om de leukste plaatjes van vroeger te draaien. “Op deze manier willen we de bewoners een hart onder de riem steken.”

Vanwege de coronacrisis heeft El Patrons de komende tijd geen optredens. “We zouden op 4 april de Ultimate Dance Party in Alphen organiseren, maar dat is helaas afgelast. Er stonden aardig wat optredens in onze agenda, maar helaas is dat allemaal afgelast tot juni”, laat El Patrons weten. Daarom zochten ze een andere manier om muziek te maken: optredens verzorgen voor ouderen. 

Op ‘tour’ door Alphen

“Sinds de coronacrisis en de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen, zitten ouderen eigenlijk in lockdown. Ze mogen niet naar buiten, mogen geen bezoek ontvangen en hebben weinig vertier. Toen kwam het idee in ons op om wat voor hen te betekenen.”

Deze week gaat El Patrons dan ook op ‘tour’. “Op vrijdag gaan we de hele dag op pad in Alphen om muziek te maken. We zullen langs verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen gaan, waaronder Zuidervaart, Noorderbrink, Oudshoorn en De Wielewaal”, aldus El Patrons. “Het idee om dit te doen hadden we al langer, maar nu hebben we ook de vergunningen gekregen van de gemeente. Zij vonden het een geweldig initiatief, en hopelijk vinden de bewoners het vrijdag net zo leuk!”

Verzoeknummers

Maar dat lijkt wel goed te zitten, want het leeft nu al onder de bewoners. “De bewoners zijn er al wel mee bezig, dat is leuk om te zien. Er zijn zelfs pamfletten gemaakt om iedereen op de hoogte te brengen dat we vrijdag langskomen. Er worden zelfs verzoeknummers ingediend”, lachen de Dj’s van El Patrons. “De zorginstellingen vroegen of we er nog iets voor terug wilden, maar daar hebben we nee tegen gezegd. Voor ons draait het om de glimlach van de ouderen. Als we dat krijgen in ruil voor een optreden, dan zijn wij voldaan.”

Let op: alles moet verlopen met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Het enige publiek dat welkom is, zijn de ouderen en medewerkers van de verzorgingstehuizen. Zorg dat de ouderen vrijdag van dit moment kunnen genieten door zelf niet te komen kijken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 19:25

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Politiek vandaag 19:19

Alle besluiten rond het Sociaal Domein uitgesteld

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de besluitvorming rond het Sociaal Domein wordt uitgesteld tot september. Het gaat om organisaties die een plan in moeten dienen om voor de gemeente welzijnstaken uit te voeren. 

Politiek vandaag 18:23

Gemeente steunt Voedselbank in ieder geval tot 1 juni

De gemeente Alphen aan den Rijn geeft de Alphense Voedselbank een incidentele bijdrage. Deze is bedoeld om tot 1 juni alle klanten van waardebonnen voor een supermarkt te voorzien. Dat meldt wethouder Han de Jager.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:18

Supermarkten bij hoge uitzondering geopend op Eerste Paasdag

Om de drukte bij supermarkten tijdens het paasweekend zoveel mogelijk te verspreiden, heeft het college van burgemeester en wethouders bij hoge uitzondering besloten dat supermarkten op Eerste Paasdag open mogen.