Google Street View

El Patrons gaat ouderen verblijden met muziek

Deze week gaat El Patrons op tour, maar wel op een hele speciale. Zij gaan op vrijdag 27 maart langs bij verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen om de leukste plaatjes van vroeger te draaien. “Op deze manier willen we de bewoners een hart onder de riem steken.”

Vanwege de coronacrisis heeft El Patrons de komende tijd geen optredens. “We zouden op 4 april de Ultimate Dance Party in Alphen organiseren, maar dat is helaas afgelast. Er stonden aardig wat optredens in onze agenda, maar helaas is dat allemaal afgelast tot juni”, laat El Patrons weten. Daarom zochten ze een andere manier om muziek te maken: optredens verzorgen voor ouderen. 

Op ‘tour’ door Alphen

“Sinds de coronacrisis en de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen, zitten ouderen eigenlijk in lockdown. Ze mogen niet naar buiten, mogen geen bezoek ontvangen en hebben weinig vertier. Toen kwam het idee in ons op om wat voor hen te betekenen.”

Deze week gaat El Patrons dan ook op ‘tour’. “Op vrijdag gaan we de hele dag op pad in Alphen om muziek te maken. We zullen langs verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen gaan, waaronder Zuidervaart, Noorderbrink, Oudshoorn en De Wielewaal”, aldus El Patrons. “Het idee om dit te doen hadden we al langer, maar nu hebben we ook de vergunningen gekregen van de gemeente. Zij vonden het een geweldig initiatief, en hopelijk vinden de bewoners het vrijdag net zo leuk!”

Verzoeknummers

Maar dat lijkt wel goed te zitten, want het leeft nu al onder de bewoners. “De bewoners zijn er al wel mee bezig, dat is leuk om te zien. Er zijn zelfs pamfletten gemaakt om iedereen op de hoogte te brengen dat we vrijdag langskomen. Er worden zelfs verzoeknummers ingediend”, lachen de Dj’s van El Patrons. “De zorginstellingen vroegen of we er nog iets voor terug wilden, maar daar hebben we nee tegen gezegd. Voor ons draait het om de glimlach van de ouderen. Als we dat krijgen in ruil voor een optreden, dan zijn wij voldaan.”

Let op: alles moet verlopen met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Het enige publiek dat welkom is, zijn de ouderen en medewerkers van de verzorgingstehuizen. Zorg dat de ouderen vrijdag van dit moment kunnen genieten door zelf niet te komen kijken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 09:34

Replica van VOC schip vaart door de Rijn

“Is het Michiel de Ruyter?”, zo klonk het op social media toen een groot handelsschip zondagochtend werd gespot op de Rijn in Alphen. Het was een bijzonder gezicht, te midden van de andere boten op de Rijn. Het handelsschip blijkt een replica te zijn van het VOC handelsschip de Halve Maen.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!