Google Street View

El Patrons gaat ouderen verblijden met muziek

Deze week gaat El Patrons op tour, maar wel op een hele speciale. Zij gaan op vrijdag 27 maart langs bij verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen om de leukste plaatjes van vroeger te draaien. “Op deze manier willen we de bewoners een hart onder de riem steken.”

Vanwege de coronacrisis heeft El Patrons de komende tijd geen optredens. “We zouden op 4 april de Ultimate Dance Party in Alphen organiseren, maar dat is helaas afgelast. Er stonden aardig wat optredens in onze agenda, maar helaas is dat allemaal afgelast tot juni”, laat El Patrons weten. Daarom zochten ze een andere manier om muziek te maken: optredens verzorgen voor ouderen. 

Op ‘tour’ door Alphen

“Sinds de coronacrisis en de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen, zitten ouderen eigenlijk in lockdown. Ze mogen niet naar buiten, mogen geen bezoek ontvangen en hebben weinig vertier. Toen kwam het idee in ons op om wat voor hen te betekenen.”

Deze week gaat El Patrons dan ook op ‘tour’. “Op vrijdag gaan we de hele dag op pad in Alphen om muziek te maken. We zullen langs verschillende zorginstellingen en verpleeghuizen gaan, waaronder Zuidervaart, Noorderbrink, Oudshoorn en De Wielewaal”, aldus El Patrons. “Het idee om dit te doen hadden we al langer, maar nu hebben we ook de vergunningen gekregen van de gemeente. Zij vonden het een geweldig initiatief, en hopelijk vinden de bewoners het vrijdag net zo leuk!”

Verzoeknummers

Maar dat lijkt wel goed te zitten, want het leeft nu al onder de bewoners. “De bewoners zijn er al wel mee bezig, dat is leuk om te zien. Er zijn zelfs pamfletten gemaakt om iedereen op de hoogte te brengen dat we vrijdag langskomen. Er worden zelfs verzoeknummers ingediend”, lachen de Dj’s van El Patrons. “De zorginstellingen vroegen of we er nog iets voor terug wilden, maar daar hebben we nee tegen gezegd. Voor ons draait het om de glimlach van de ouderen. Als we dat krijgen in ruil voor een optreden, dan zijn wij voldaan.”

Let op: alles moet verlopen met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Het enige publiek dat welkom is, zijn de ouderen en medewerkers van de verzorgingstehuizen. Zorg dat de ouderen vrijdag van dit moment kunnen genieten door zelf niet te komen kijken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.