Elektrische scooter is aan opmars bezig

Elektrische scooters zijn al een tijdje op de markt, maar de laatste tijd is de populariteit van de elektrische scooter enorm toegenomen. Jack Walker, eigenaar van een grote scooterspeciaalzaak in Alphen aan den Rijn, denkt zelfs dat 2020 hét jaar wordt van de elektrische scooter. Maar hoe is de toegenomen populariteit van elektrische scooters te verklaren?

Verminderende populariteit auto

Een scooter kan prima dienen als alternatief voor een auto. Maar aangezien auto's jarenlang erg populair waren, werd de auto nooit massaal vervangen door een scooter. De laatste jaren is er een trend te zien dat de populariteit van auto's minder wordt. In het verleden was het voor jongeren die 18 jaar werden de belangrijkste doelstelling om zo snel mogelijk hun rijbewijs te behalen. Dit leeft onder de huidige generatie jongeren veel minder. De auto als statussymbool is ingeruild voor mobiele apparatuur, zoals een moderne smartphone als nieuw statussymbool. Daarnaast komen er allerlei extra kosten bij een auto kijken. Brandstoffen zijn veel duurder geworden en bij autoverzekeringen vergelijken zullen mensen merken dat autoverzekeringen ook duurder zijn geworden. Ook geeft het autoverzekeringen vergelijken bij een elektrische auto vaak vrij prijzige resultaten. Deze autoverzekeringen zijn soms duurder dan brandstofauto's. Kortom, de vraag naar andere elektrische voertuigen neemt toe.

Brandstofprobleem voor scooters

De populariteit van elektrische scooters kan ook verklaard worden, doordat er een brandstofprobleem is met brandstofscooters. In het verleden kon er Euro 95 getankt worden met E5. Dit houdt in dat de benzine was aangevuld met 5 procent ethanol. Sinds 1 oktober 2019 kan er enkel Euro 95 met E10 getankt worden. De hoeveelheid ethanol is nu 10 procent. Dit is beter voor het milieu en zal de CO² uitstoot verminderen, maar er is een keerzijde. Er wordt namelijk veel meer brandstof verbruikt en het hogere ethanolpercentage zorgt voor schade aan de scooter. Kunststof en rubberen onderdelen lossen hierdoor sneller op en metalen onderdelen zullen dan gaan oxideren en roesten. Verkoopbedrijven van scooters raden consumenten dan ook aan om geen benzine-scooters meer te kopen, maar te gaan voor een elektrische scooter. Ook in Alphen aan den Rijn wordt de elektrische scooter nu gezamenlijk met de elektrische fiets op grote schaal uitgedeeld aan de politie. Met elektrische fietsen en scooters staat de politie veel dichter bij de Alphense bevolking en zijn zij veel flexibeler.

Elektrische alternatieven

Een andere reden voor de populariteit van de elektrische scooter, is het gebrek aan andere elektrische vervoermiddelen. Uiteraard is er de elektrische fiets, maar dit is toch anders en minder snel. Een bekend alternatief is de elektrische step. Deze step is in buurlanden, zoals België en Frankrijk mateloos populair. Alleen in Nederland mag de elektrische step nog niet gebruikmaken van de openbare weg. Wanneer deze in Nederland ook de openbare weg op zou mogen, dan zou de kans groot zijn geweest dat de elektrische step populairder zou zijn dan de elektrische scooter.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.