Castellum
Advertorial Kunst en Cultuur

Elfstedenvoorstelling ‘De Laatste Tocht’ met Henk Angenent ook te zien in Castellum

Woensdagmiddag 15 december maakte schaatser (en ‘s werelds beroemdste spruitjesteler) Henk Angenent uit Woubrugge op TV bekend dat hij op zondagmiddag 20 februari 2022 ook in Alphen te zien is met de voorstelling ‘De Laatste Tocht’. De voorstelling is een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd van Nederland: de Elfstedentocht.

Op 4 januari 1997 vond de vijftiende en voorlopig laatste Elfstedentocht plaats. De iconische schaatswedstrijd legde het land voor een dag stil, massaal stonden we langs de route of volgden de tocht op televisie. Vijfentwintig jaar later brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers in ‘De Laatste Tocht’; een theatervoorstelling over een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand gaan.

Evert ten Napel neemt het publiek mee terug naar die bewuste 4 januari. Winnaars Henk Angenent en Klasina Seinstra vertellen over hun buitengewone prestatie van die dag. Daarnaast komen bijzondere, nog onbekende verhalen van deelnemers en ooggetuigen vanaf de kant aan bod.

Een terugblik, maar zeker ook een vooruitblik: weerman Piet Paulusma vertelt of er ooit nog een Elfstedentocht zal komen. Voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden Wiebe Wieling (denkt van wel en) deelt zijn vergezicht van die volgende Elfstedentocht.

Roelof de Vries (NPO Radio1) en Roelof de Vries (Omrop Fryslân) nemen de presentatie voor hun rekening. Wiebe Kaspers (Fryske pianist, sjonger en multy-ynstrumintalist út Ljouwert) zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting! Kaarten zijn vanaf nu te koop via theatercastellum.nl. 

Credits: met onder andere Henk Angenent, Klasina Seinstra, Piet Paulusma, Wiebe Wieling, Evert ten Napel en Wiebe Kaspers. | Presentatie door Roelof de Vries (radiopresentator BNNVara) en Roelof de Vries (verslaggever Omrop Fryslân).


Meer nieuws

Evenementen vandaag 19:15

Topacts bij Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni 2022

“Het is eindelijk zover”, vertelt bestuursvoorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer Stanley de Looze enthousiast. “Op zaterdag 29 januari 2022 starten we met de kaartverkoop van de tickets voor vrijdag 3 juni 2022. Dan hebben we een dijk van een line-up staan. Die avond staat Cesar Zuiderwijk met DrumDemons op het podium als eerbetoon aan de Golden Earring. Daarna speelt Anouk gevolgd door Snelle, met zijn band ‘de lieve jongens’. Kensington sluit de avond af. Voor slechts € 45 garanderen wij een topavond.” 

Evenementen vandaag 16:00

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing”

Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.

Politiek vandaag 14:45

Gemeenteraad blij met Alphense Woonvisie

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is unaniem blij met de nieuwe Woonvisie 2021-2025. Desondanks stemt GroenLinks tegen de visie, omdat het zuidelijk deel van de Gnephoek niet expliciet wordt genoemd als woningbouwlocatie. Opvallend detail: de Gnephoek wordt helemaal niet genoemd als uitbreilocatie.