Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Ellen (50) zegt JA in de Horeca: “Ik geniet van omgaan met gasten”

Voor veel Alphenaren is Ellen (50) een bekend gezicht in de horeca. Niet gek, want ze zit inmiddels al 35 jaar in het vak. Destijds begon ze als leerling bij ’s Molenaarsbrug. Inmiddels is ze, samen met Chefkok Rolf, alweer acht jaar het gezicht van Grand Café Eight.

Eight doet het graag anders. Van vlees, vis en groente tot aan salade, brood en koekjes – Grand Café Eight serveert al hun producten vers, en altijd passend bij het seizoen. Vers gevangen. Vers gebakken. Vers gesneden. Vers bereid. Van Hollandse pot tot Thaise gerechten en alles wat daartussen zit. Gasten kunnen aanschuiven voor een heerlijke lunch, een smakelijk diner, of om gezellig een drankje te doen op het terras.

35 jaar in het vak

Dat Ellen bij Grand Café Eight is beland, heeft alles te maken met Rolf. “We zijn ooit, 35 jaar geleden, samen als leerling begonnen bij ’s Molenaarsbrug. Toen ik in 1998 zwanger werd stopte ik daar. Dat was toen nog gebruikelijk. Daarna ben ik nog wel altijd in het horeca blijven werken, maar meer een beetje los-vast”, vertelt ze. “Een aantal jaren later werkten Rolf en ik samen bij Lekker Eten. Dat was bij Ronald van Eijk, met wie we ook hadden gewerkt bij ’s Molenaarsbrug. Dat vond ik zo ontzettend leuk. Het voelde echt als thuiskomen. Maar daar werken was vooral af en toe, en om bij te springen.”

Acht jaar geleden veranderde dat. Ellen ging op zoek naar iets anders. “Weet je, in de horeca heb je geen CV. Dat heb je ook helemaal niet nodig. Als je goed bent zit je nooit zonder werk. De mensen kennen je en ze weten wat je kan. Daarom besloot ik eens bij Rolf naar binnen te lopen. Ik dacht nog, misschien zit hij wel helemaal niet op mij te wachten, misschien wil hij wel alleen maar jonkies.” Het tegendeel was waar. “Rolf zei direct: ‘ik weet toch wat je kan’. Zo ben ik bij Eight begonnen. En niet meer weggegaan!”

Een echt horecahart

Verveeld dat dan nooit, al die jaren in de horeca? “Absoluut niet”, vindt Ellen. “Na 35 jaar in het vak heb ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin.” Lachend voegt ze eraan toe: “Je moet eigenlijk wel een beetje een idioot zijn hè, om het zo lang te doen. Maar weet je wat het is, het is gewoon een hobby. Anders kun je dit ook niet al die jaren blijven doen. Want ja, het is hard werken. Je moet vaak echt wel buffelen, maar toch is het elke keer weer een feestje.”

Ellen zou niets anders willen doen dan werken in de horeca. Wat het voor haar zo’n mooi vak maakt? “De horeca is een heel vrij beroep en je kunt je werk zo leuk maken als je zelf wil. Wanneer je zo’n leuk team hebt zoals hier gaat dat bijna vanzelf. We hebben een klein maar hecht team en we helpen elkaar. Ik sta ook wel eens te helpen in de afwas of de banden van de bezorgers op te pompen. Dat maakt het leuk. Je weet wat je aan elkaar hebt. Je werkt echt met, voor én door elkaar.”

Klaar voor de nieuwe generatie

Voor de toekomst wil Ellen zich vooral richten op het vak uitleggen aan de nieuwe generatie. “Dat vind ik echt leuk en kan ik ook nog steeds heel goed. En niet geheel onbelangrijk, ik blijf er jong bij. En zeg nou zelf, dit is toch ook gewoon het mooiste vak dat er is.”

Ellen zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Eight. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-ellen.png


Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.