Elles in 't Veld voorzitter VOA

Tijdens een feestelijke jaarvergadering van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen (VOA) is Elles in 't Veld benoemd tot de nieuwe voorzitter. 

Elles in 't Veld volgt Eric Carree op, die na ruim 6 jaar afscheid nam. In de Arena van het Archeon werd met gepaste afstand op de tribunes de jaarvergadering gehouden.  

Burgemeester Spies sprak namens de gemeente haar waardering uit voor de scheidende voorzitter. Er waren videoboodschappen en interviews met mensen die Carree van dichtbij hebben meegemaakt. TV presentator Frank Evenblij (Bureau Sport) was gespreksleider, waarbij zowel Eric Carree als de gast op een trainingsfiets moesten trappen. Het gospel- en soulkoor Elijah gaf een verrassingsoptreden. De leden waren verspreid tussen de leden gaan zitten ("ik verwonderde me al over zoveel nieuwe gezichten", aldus Carree) en stonden plotseling op om te gaan zingen. 

De nieuwe voorzitter Elles in 't Veld moest uiteraard haar eerste toespraak houden. Ze gaf aan dat de VOA niet alleen de grootste ondernemersvereniging van Nederland is, maar ook de meest actieve. Ze pleitte voor behoud van bedrijfsterreinen, en vindt dat woningbouw niet daar maar in de Gnephoek moet plaatsvinden. Daarnaast riep ze de Alphense ondernemers op om innovatie en duurzaamheid tot kernwaarden van hun bedrijf te maken.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.