Josh Walet
Blog Sport

En zo is Alphia toch opeens de nieuwe lijstaanvoerder van de derde klasse A zaterdag

Zelf won het team van Marcel Vondeling op de valreep van Sporting Leiden en de maandenlange koploper FC Oudewater verloor van CVC Reeuwijk. Alphia heeft het, met nog een uitwedstrijd tegen Gouda en een thuisduel tegen Aarlanderveen, helemaal in eigen hand.

Met een punt voorsprong betekent twee keer winnen dat het kampioenschap een feit is. Dat kan zomaar al aanstaande zaterdag het geval zijn als van Gouda wordt gewonnen en FC Oudewater van Lugdunum verliest. Dit scenario is beslist realiteit. Maar leuker is het natuurlijk als de titel op 4 juni wordt binnengehaald op eigen veld tegen Aarlanderveen, dat de laatste kans op een prijs verspeeld heeft.

Alphia begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden, maar benutte de kansen niet. En toen lag de bal na negen minuten opeens achter Alphia-doelman Boas Vet in het net. Arbiter Jean-Paul Jager uit Hillegom liet een overtreding jegens Floris Buijnink onbestraft, waardoor de bezoekers gevaarlijk konden worden. Het leidde tot een wat chaotische situatie in het strafschopgebied en zo kwam de bal op de doellijn tegen de hand van een Alphiaan. De leidsman kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat betekende 0-1 door Renaldo van den Berg. Nadat trainer Vondeling bij een in zijn ogen nieuwe fout van de fluitist opnieuw commentaar leverde was deze er klaar mee en stuurde hij de oefenmeester weg.

Alphia was, ook in de tweede helft, de met afstand betere ploeg en kreeg legio mogelijkheden om de achterstand weg te werken. Dat gebeurde in de zesde minuut toen Daniel Buijnink uit een vrije trap van Marwan Fennisch feilloos binnenkopte. Ondanks het grote overwicht en de vele kansen leek het toch bij die 1-1 te blijven. Totdat Donovan Olivieira met nog twee minuten op de klok een ingeving kreeg. Hij kapte en draaide zich langs een drietal verdedigers en schoot de bal uitermate fraai in de hoek: toch nog winst dus en heel nuttig ook toen een half uur later de uitslag van CVC Reeuwijk – FC Oudewater bekend werd.

In de extra tijd gingen nog enkele Leidse spelers ondanks de tamelijk sportieve wedstrijd over de rooie. Yannick van der Meel sloeg Nick Klerks in zijn gezicht en kon vertrekken. Dat gold ook voor Renaldo van den Berg die maar bleef mekkeren en twee keer geel kreeg: ook weg dus. De arbiter had ook nog een derde speler kunnen wegzenden na het geven van een stevige beuk, maar hij vond het verstandiger om af te fluiten. En daar had hij gelijk in. 

Andere uitslagen van het weekeinde: Kamerik – Alphense Boys zaterdag 4-1; Sporting Leiden – Alphen 0-11.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.