Josh Walet
Blog Sport

En zo is Alphia toch opeens de nieuwe lijstaanvoerder van de derde klasse A zaterdag

Zelf won het team van Marcel Vondeling op de valreep van Sporting Leiden en de maandenlange koploper FC Oudewater verloor van CVC Reeuwijk. Alphia heeft het, met nog een uitwedstrijd tegen Gouda en een thuisduel tegen Aarlanderveen, helemaal in eigen hand.

Met een punt voorsprong betekent twee keer winnen dat het kampioenschap een feit is. Dat kan zomaar al aanstaande zaterdag het geval zijn als van Gouda wordt gewonnen en FC Oudewater van Lugdunum verliest. Dit scenario is beslist realiteit. Maar leuker is het natuurlijk als de titel op 4 juni wordt binnengehaald op eigen veld tegen Aarlanderveen, dat de laatste kans op een prijs verspeeld heeft.

Alphia begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden, maar benutte de kansen niet. En toen lag de bal na negen minuten opeens achter Alphia-doelman Boas Vet in het net. Arbiter Jean-Paul Jager uit Hillegom liet een overtreding jegens Floris Buijnink onbestraft, waardoor de bezoekers gevaarlijk konden worden. Het leidde tot een wat chaotische situatie in het strafschopgebied en zo kwam de bal op de doellijn tegen de hand van een Alphiaan. De leidsman kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dat betekende 0-1 door Renaldo van den Berg. Nadat trainer Vondeling bij een in zijn ogen nieuwe fout van de fluitist opnieuw commentaar leverde was deze er klaar mee en stuurde hij de oefenmeester weg.

Alphia was, ook in de tweede helft, de met afstand betere ploeg en kreeg legio mogelijkheden om de achterstand weg te werken. Dat gebeurde in de zesde minuut toen Daniel Buijnink uit een vrije trap van Marwan Fennisch feilloos binnenkopte. Ondanks het grote overwicht en de vele kansen leek het toch bij die 1-1 te blijven. Totdat Donovan Olivieira met nog twee minuten op de klok een ingeving kreeg. Hij kapte en draaide zich langs een drietal verdedigers en schoot de bal uitermate fraai in de hoek: toch nog winst dus en heel nuttig ook toen een half uur later de uitslag van CVC Reeuwijk – FC Oudewater bekend werd.

In de extra tijd gingen nog enkele Leidse spelers ondanks de tamelijk sportieve wedstrijd over de rooie. Yannick van der Meel sloeg Nick Klerks in zijn gezicht en kon vertrekken. Dat gold ook voor Renaldo van den Berg die maar bleef mekkeren en twee keer geel kreeg: ook weg dus. De arbiter had ook nog een derde speler kunnen wegzenden na het geven van een stevige beuk, maar hij vond het verstandiger om af te fluiten. En daar had hij gelijk in. 

Andere uitslagen van het weekeinde: Kamerik – Alphense Boys zaterdag 4-1; Sporting Leiden – Alphen 0-11.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.