Pixabay

Energiecoaches gezocht!

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt met de lokale energiecoöperatie Energiek Alphen aan den Rijn aan een samenwerking om inwoners van onze gemeente te helpen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning.

De gemeente werkt aan een brede informatiecampagne over energiebesparing en Energiek Alphen aan den Rijn gaat energiecoaches opleiden. Deze vrijwillige coaches gaan woningeigenaren op weg helpen bij verduurzaming en ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen in huis, zoals isolatiemaatregelen. 

Vindt u het leuk om mensen in uw buurt of gemeente te helpen bij het verduurzamen van hun woning? Word dan energiecoach! Als energiecoach helpt u woningeigenaren ontdekken welke maatregelen passen bij hun woning. Hierbij gebruikt u onder andere het online Hoomdossier en werkt u samen met het energieloket van de gemeente. Als eenmaal duidelijk is welke maatregelen het meest lonen, ondersteunt u de woningeigenaar bij het laten uitvoeren van de maatregelen. Denk daarbij aan hulp bij het vergelijken van offertes en het aanvragen van subsidies.

Interesse?
Meldt u dan aan bij Energiek Alphen via info@energiekalphenaandenrijn.nl. Energiek Alphen zorgt voor de energiecoachtraining die plaatsvindt in januari. Wilt u eerst meer informatie over de opleiding? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van Energiek Alphen in het gemeentehuis op woensdag 11 december aanstaande om 20:00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.