Pixabay

Energiecoaches gezocht!

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt met de lokale energiecoöperatie Energiek Alphen aan den Rijn aan een samenwerking om inwoners van onze gemeente te helpen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning.

De gemeente werkt aan een brede informatiecampagne over energiebesparing en Energiek Alphen aan den Rijn gaat energiecoaches opleiden. Deze vrijwillige coaches gaan woningeigenaren op weg helpen bij verduurzaming en ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen in huis, zoals isolatiemaatregelen. 

Vindt u het leuk om mensen in uw buurt of gemeente te helpen bij het verduurzamen van hun woning? Word dan energiecoach! Als energiecoach helpt u woningeigenaren ontdekken welke maatregelen passen bij hun woning. Hierbij gebruikt u onder andere het online Hoomdossier en werkt u samen met het energieloket van de gemeente. Als eenmaal duidelijk is welke maatregelen het meest lonen, ondersteunt u de woningeigenaar bij het laten uitvoeren van de maatregelen. Denk daarbij aan hulp bij het vergelijken van offertes en het aanvragen van subsidies.

Interesse?
Meldt u dan aan bij Energiek Alphen via info@energiekalphenaandenrijn.nl. Energiek Alphen zorgt voor de energiecoachtraining die plaatsvindt in januari. Wilt u eerst meer informatie over de opleiding? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van Energiek Alphen in het gemeentehuis op woensdag 11 december aanstaande om 20:00 uur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Alphens Restaurantweek gisteren 11:59

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.