Pixabay

Energiecoaches gezocht!

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt met de lokale energiecoöperatie Energiek Alphen aan den Rijn aan een samenwerking om inwoners van onze gemeente te helpen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning.

De gemeente werkt aan een brede informatiecampagne over energiebesparing en Energiek Alphen aan den Rijn gaat energiecoaches opleiden. Deze vrijwillige coaches gaan woningeigenaren op weg helpen bij verduurzaming en ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen in huis, zoals isolatiemaatregelen. 

Vindt u het leuk om mensen in uw buurt of gemeente te helpen bij het verduurzamen van hun woning? Word dan energiecoach! Als energiecoach helpt u woningeigenaren ontdekken welke maatregelen passen bij hun woning. Hierbij gebruikt u onder andere het online Hoomdossier en werkt u samen met het energieloket van de gemeente. Als eenmaal duidelijk is welke maatregelen het meest lonen, ondersteunt u de woningeigenaar bij het laten uitvoeren van de maatregelen. Denk daarbij aan hulp bij het vergelijken van offertes en het aanvragen van subsidies.

Interesse?
Meldt u dan aan bij Energiek Alphen via info@energiekalphenaandenrijn.nl. Energiek Alphen zorgt voor de energiecoachtraining die plaatsvindt in januari. Wilt u eerst meer informatie over de opleiding? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van Energiek Alphen in het gemeentehuis op woensdag 11 december aanstaande om 20:00 uur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.