Josh Walet

ENJOY is de nieuwe hotspot van Alphen: “We willen Alphenaren laten zien hoe lekker vegan comfort food kan zijn”

Vernieuwend, lekker en vegan. Dat is ENJOY. Het kleurrijke lunch- en koffietentje in de Van Mandersloostraat is daarmee een leuke én unieke hotspot in Alphen. Horecaondernemers Michelle en Wilfred kunnen na acht maanden nu écht van start. En ze hebben grote ambities.

Michelle en Wilfred wonen in Boskoop, maar voelen zich echte Alphenaren. Reden voor hen om acht maanden geleden Healthy and Joy over te nemen en hun eigen horecazaak te starten onder een nieuwe naam: ENJOY. “Dat dit op ons pad kwam was een droom”, begint Michelle. “We werden door de vorige eigenaren benaderd en tussen de twee lockdowns in hebben we het plan doorgezet.”

Een nieuwe uitdaging

Voor het stel was het een nieuwe uitdaging, maar wel één die extra lastig werd toen ze vrij snel na de opening de deuren weer moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. “Dat hadden we totaal niet aan zien komen”, fronst Wilfred. “We hadden geen recht op subsidie, en perspectief vanuit de overheid ontbrak. Het was letterlijk roeien met de riemen die je hebt.” Maar ze hebben doorgepakt. “We staan zo achter dit concept dat we dit niet aan ons voorbij wilden laten gaan. Dat je ook nog de onvoorwaardelijke steun van je personeel krijgt is dan heel fijn.”

Spijt van hun beslissing hebben ze absoluut niet. “Dat hebben we geen moment gehad”, benadrukt Michelle. “Het ondernemersleven bevalt ons wel en we kunnen het goed combineren met onze thuissituatie. We hebben vier kinderen, die we allemaal proberen te betrekken bij wat we doen. Het maakt daardoor echt deel uit van ons gezin en we merken dat we dat allemaal heel fijn vinden.”

De nieuwe hotspot zit er dus al zo’n acht maanden, maar voor Michelle en Wilfred begint het nu pas echt. “Nu we gasten op ons terras én binnen mogen ontvangen, voelt het voor ons als een nieuwe start”, zegt Wilfred. “De afgelopen maanden waren we wel geopend voor bezorgen en afhalen, maar dat is zo’n andere manier van je vak uitoefenen. Nu kunnen we gasten bedienen aan tafel, de borden leuk opmaken en uitleg geven over bepaalde gerechten. Dat is natuurlijk waar het voor ons om draait.”

Vegan comfort food

De gerechten die ENJOY serveert zijn 99,5% veganistisch, 100% vegetarisch en 75% glutenvrij. “De vegan dranken en gerechten die we serveren willen we voor iedereen toegankelijk en bovenal smaakvol maken.” Met haar achtergrond als voedingsdeskundige is Michelle dan ook voortdurend bezig om nieuwe gerechten te bedenken die passen in het straatje van ENJOY. “Stiekem is dat één van de leukste dingen”, lacht Michelle.

Recentelijk is de Beyond Burger aan de menukaart toegevoegd. “Dat is hét voorbeeld van vegan eten op een laagdrempelige manier. Deze burger is tasty en niet te onderscheiden van echt vlees. Door de burger te serveren met huisgemaakte chutney, gegrilde groenten, ijsbergsla, lente ui en vegan mayo, maken we er helemaal een feestje van.” De reacties? Die zijn erg positief. “Gasten zijn echt verrast door de smaak.”

De Beyond Burger is één van de vele comfort food gerechten op de menukaart van ENJOY. Want vegan en comfort food gaan daar prima samen. “Bij veel mensen overheerst het beeld dat vegan eten smaakloos en alleen maar heel gezond is, maar dat is niet zo. Er zitten echt nog wel suikers in en smaakloos is het zeker niet. Verantwoorder is het wel”, zegt Michelle. “Het is belangrijk om te weten hoe je vegan gerechten moet bereiden, en dat weten wij als geen ander. We dagen Alphenaren dan ook uit om buiten hun comfortzone te treden en bij ons te komen proeven hoe lekker vegan comfort food kan zijn.”

Voor nu kun je bij ENJOY terecht voor ontbijt, lunch of een kopje koffie, gemaakt door barista’s die zijn opgeleid bij de Giraffe Coffee Academy. Maar straks kun je ook terecht bij ENJOY voor een borrelhapje of diner. “We zijn continu bezig met kijken naar hoe we ons concept kunnen uitbreiden. De alcoholvrije biertjes, alcoholvrije wijn en mocktails zijn besteld en de borrelkaart komt eind juni. Avondeten willen we straks in de weekenden mogelijk maken. We hebben in ieder geval ideeën genoeg om van ENJOY een nog leukere hotspot te maken!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.