Josh Walet

ENJOY is de nieuwe hotspot van Alphen: “We willen Alphenaren laten zien hoe lekker vegan comfort food kan zijn”

Vernieuwend, lekker en vegan. Dat is ENJOY. Het kleurrijke lunch- en koffietentje in de Van Mandersloostraat is daarmee een leuke én unieke hotspot in Alphen. Horecaondernemers Michelle en Wilfred kunnen na acht maanden nu écht van start. En ze hebben grote ambities.

Michelle en Wilfred wonen in Boskoop, maar voelen zich echte Alphenaren. Reden voor hen om acht maanden geleden Healthy and Joy over te nemen en hun eigen horecazaak te starten onder een nieuwe naam: ENJOY. “Dat dit op ons pad kwam was een droom”, begint Michelle. “We werden door de vorige eigenaren benaderd en tussen de twee lockdowns in hebben we het plan doorgezet.”

Een nieuwe uitdaging

Voor het stel was het een nieuwe uitdaging, maar wel één die extra lastig werd toen ze vrij snel na de opening de deuren weer moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. “Dat hadden we totaal niet aan zien komen”, fronst Wilfred. “We hadden geen recht op subsidie, en perspectief vanuit de overheid ontbrak. Het was letterlijk roeien met de riemen die je hebt.” Maar ze hebben doorgepakt. “We staan zo achter dit concept dat we dit niet aan ons voorbij wilden laten gaan. Dat je ook nog de onvoorwaardelijke steun van je personeel krijgt is dan heel fijn.”

Spijt van hun beslissing hebben ze absoluut niet. “Dat hebben we geen moment gehad”, benadrukt Michelle. “Het ondernemersleven bevalt ons wel en we kunnen het goed combineren met onze thuissituatie. We hebben vier kinderen, die we allemaal proberen te betrekken bij wat we doen. Het maakt daardoor echt deel uit van ons gezin en we merken dat we dat allemaal heel fijn vinden.”

De nieuwe hotspot zit er dus al zo’n acht maanden, maar voor Michelle en Wilfred begint het nu pas echt. “Nu we gasten op ons terras én binnen mogen ontvangen, voelt het voor ons als een nieuwe start”, zegt Wilfred. “De afgelopen maanden waren we wel geopend voor bezorgen en afhalen, maar dat is zo’n andere manier van je vak uitoefenen. Nu kunnen we gasten bedienen aan tafel, de borden leuk opmaken en uitleg geven over bepaalde gerechten. Dat is natuurlijk waar het voor ons om draait.”

Vegan comfort food

De gerechten die ENJOY serveert zijn 99,5% veganistisch, 100% vegetarisch en 75% glutenvrij. “De vegan dranken en gerechten die we serveren willen we voor iedereen toegankelijk en bovenal smaakvol maken.” Met haar achtergrond als voedingsdeskundige is Michelle dan ook voortdurend bezig om nieuwe gerechten te bedenken die passen in het straatje van ENJOY. “Stiekem is dat één van de leukste dingen”, lacht Michelle.

Recentelijk is de Beyond Burger aan de menukaart toegevoegd. “Dat is hét voorbeeld van vegan eten op een laagdrempelige manier. Deze burger is tasty en niet te onderscheiden van echt vlees. Door de burger te serveren met huisgemaakte chutney, gegrilde groenten, ijsbergsla, lente ui en vegan mayo, maken we er helemaal een feestje van.” De reacties? Die zijn erg positief. “Gasten zijn echt verrast door de smaak.”

De Beyond Burger is één van de vele comfort food gerechten op de menukaart van ENJOY. Want vegan en comfort food gaan daar prima samen. “Bij veel mensen overheerst het beeld dat vegan eten smaakloos en alleen maar heel gezond is, maar dat is niet zo. Er zitten echt nog wel suikers in en smaakloos is het zeker niet. Verantwoorder is het wel”, zegt Michelle. “Het is belangrijk om te weten hoe je vegan gerechten moet bereiden, en dat weten wij als geen ander. We dagen Alphenaren dan ook uit om buiten hun comfortzone te treden en bij ons te komen proeven hoe lekker vegan comfort food kan zijn.”

Voor nu kun je bij ENJOY terecht voor ontbijt, lunch of een kopje koffie, gemaakt door barista’s die zijn opgeleid bij de Giraffe Coffee Academy. Maar straks kun je ook terecht bij ENJOY voor een borrelhapje of diner. “We zijn continu bezig met kijken naar hoe we ons concept kunnen uitbreiden. De alcoholvrije biertjes, alcoholvrije wijn en mocktails zijn besteld en de borrelkaart komt eind juni. Avondeten willen we straks in de weekenden mogelijk maken. We hebben in ieder geval ideeën genoeg om van ENJOY een nog leukere hotspot te maken!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!