Enquête over 'blurring' onder ondernemers in centrum

De gemeente en stichting VOC (Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn) houden een enquête onder de winkeliers en ondernemers in het Alphense centrum. De ondernemers worden hier gevraagd naar hun visie op mengvormen tussen horeca en detailhandel, ook wel 'blurring' genoemd.

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) is in 2016 op verzoek van een aantal gemeenten in Nederland gestart met de pilot 'Reguleren mengvormen winkel/horeca'. In de pilot werden ondernemers tijdelijk toegestaan om een aantal mengvormen van winkel en horeca te voeren en wilden gemeenten verkennen of regelgeving mogelijk is waarbij ondernemers meer ruimte krijgen voor mengvormen.

De conclusie van de pilot was dat blurring een postief resultaat had op klanten, ondernemers en de winkelgebieden. De VNG pleit er daarom voor om de Drank- en Horecawet aan te passen en de gemeente de bevoegdheid te geven te beslissen of gemengde horeca en winkelvormen wel of niet in de gemeente zijn toegestaan.

Stichting VOC en de gemeente willen middels de enquête inzicht te krijgen in de wensen en behoeften op het gebied van deze mengvormen onder de Alphense centrumondernemers. "De resultaten vormen input voor een gezamenlijke toekomstvisie op het centrum die de komende maanden opgesteld gaat worden in nauwe samenwerking tussen onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente", aldus stichting VOC.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.