Enquête over 'blurring' onder ondernemers in centrum

De gemeente en stichting VOC (Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn) houden een enquête onder de winkeliers en ondernemers in het Alphense centrum. De ondernemers worden hier gevraagd naar hun visie op mengvormen tussen horeca en detailhandel, ook wel 'blurring' genoemd.

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) is in 2016 op verzoek van een aantal gemeenten in Nederland gestart met de pilot 'Reguleren mengvormen winkel/horeca'. In de pilot werden ondernemers tijdelijk toegestaan om een aantal mengvormen van winkel en horeca te voeren en wilden gemeenten verkennen of regelgeving mogelijk is waarbij ondernemers meer ruimte krijgen voor mengvormen.

De conclusie van de pilot was dat blurring een postief resultaat had op klanten, ondernemers en de winkelgebieden. De VNG pleit er daarom voor om de Drank- en Horecawet aan te passen en de gemeente de bevoegdheid te geven te beslissen of gemengde horeca en winkelvormen wel of niet in de gemeente zijn toegestaan.

Stichting VOC en de gemeente willen middels de enquête inzicht te krijgen in de wensen en behoeften op het gebied van deze mengvormen onder de Alphense centrumondernemers. "De resultaten vormen input voor een gezamenlijke toekomstvisie op het centrum die de komende maanden opgesteld gaat worden in nauwe samenwerking tussen onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente", aldus stichting VOC.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?