NMSA
Advertorial Cultuur

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Alle concerten van grote orkesten voor een volle zaal met publiek zijn voorlopig niet mogelijk door de uitbraak van het coronavirus. Desondanks bestaat er bij musici en publiek de behoefte om live  muziek te maken en bij te wonen. Conforto heeft een weg gevonden om jou hiervan live te laten genieten.

Op vrijdag 30 oktober beleeft het Conforto Ensemble zijn première. Voor het eerst treden de vooraanstaande musici en sopraan op in het openbaar, in de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn. Te horen is prachtige Engelse klassieke muziek, waarbij troost, verbinding, hoop en een knipoog de boventoon voeren. Nieuwe poëzie van dichteres Hanneke van Eijken verbindt de muziek.

Het speciaal samengestelde programma is voor mensen die persoonlijk zijn geraakt door corona. Het programma is toegankelijk, de toehoorder hoeft niet per se liefhebber te zijn van klassieke muziek. ‘’Wij spelen voor mensen die dierbaren hebben verloren of zelf ziek zijn geweest, mensen in de zorgsector die aan de bedden stonden, mensen die hun inkomsten hebben zien opdrogen vanwege de crisis. Kortom: iedereen die behoefte heeft aan muziek als troost, verbinding en bemoediging’’, laat het ensemble weten.

Concert

Het concert begint om 20:30 uur en zal ongeveer een uur duren. Slechts 20 mensen kunnen in de Oudshoornse Kerk aanwezig zijn. Er zijn nog enkele kaartjes. Maar niet getreurd, je kan ook thuis op de bank van dit concert genieten. Je koopt in dat geval de toegang tot de registratie; deze zal vanaf woensdag 4 november 20:00 uur tot en met 15 november beschikbaar zijn voor de kopers van een online kaartje. Koop nu de laatste kaartjes voor de kerk of een online kaartje om thuis van het concert te genieten, via www.ticketkantoor.nl/shop/mettroost.

Het Conforto Ensemble bestaat uit gerenommeerde musici, die wij alvast graag aan je voorstellen: Tamara Obreskova (sopraan), Marijke Schaap (1ste viool), Anne van Eck (2de viool), Melanie van Overbeeke (altviool), Roosmarij Cooiman (cello), Pauline Oostenrijk (hobo), Jantine Veenstra (fagot) en Gerhart Drijvers (hoorn).

Wil je meer lezen en weten over het Conforto Ensemble? Kijk dan op hun website of op Facebook Een sneak preview? Geniet van de Aubade uit de Nursery Suite van Edward Elgar en van de trailer.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.