Huurwoningen.nl

Er komt een meldpunt voor klachten van huurders

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt een meldpunt in voor klachten van huurders. Het gaat daarbij over ongewenst verhuurgedrag. Het meldpunt is digitaal. Via de gemeentelijke website kan een melding worden gedaan.

In het kader van de nieuwe Wet goed Verhuurderschap heeft de landelijke overheid een basisnorm vastgesteld waaraan verhuurders moeten voldoen. Elke verhuurder of woningcorporatie moet hieraan voldoen. Ook moeten alle gemeenten voor 1 januari 2024 een meldpunt hebben. De verhuurders moeten dit voor 1 juli 2024 aan hun huurders melden.

Het nieuwe meldpunt is digitaal en staat op de gemeentelijke website. Hier kan laagdrempelig en kosteloos een klacht worden ingediend bij ongewenst gedrag van de verhuurder. Een melding kan anoniem. Het meldpunt is er voor klachten van huurders, maar ook van woningzoekenden en omwonenden.

De algemene regels voor goed verhuurderschap zijn:

  • Het onthouden van iedere vorm van discriminatie door middel van een transparant selectieproces, objectieve selectiecriteria, motivering keuze huurder en een vastgelegde werkwijze ter voorkoming van discriminatie;
  • Het onthouden van iedere vorm van intimidatie;
  • Regels omtrent de waarborgsom en servicekosten;
  • Schriftelijk vastleggen van de huurovereenkomst;
  • De huurder schriftelijk informeren over de rechten en plichten ten aanzien van het gehuurde, de contactgegevens van het meldpunt en van de verhuurder, de servicekosten en waarborgsom;
  • Verbod op dubbele bemiddelingskosten;
  • Aparte arbeids- en huurovereenkomst voor arbeidsmigranten en informatie in een taal die de arbeidsmigrant begrijpt.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.