Verkeer en vervoer

Er komt een onderzoek naar de Bodegravenboog

De Bodegravenboog, een aansluiting tussen de A12 en de N11, is opgenomen in de MIRT, de meerjarenplanning van het Rijk. Er komt daarom een onderzoek naar de wenselijkheid van deze in de regio zeer gewenste verbindingsweg.

Wethouder Kees van Velzen denkt dat de aanleg van de Bodegravenboog veel oplost voor het verkeer in de regio. "Als je snel vanaf de N11 op de A12 kunt komen, is het niet langer nodig om over de N207 dwars door onze gemeente te rijden." De aanleg van de Bodegravenboog zou daarmee een einde maken aan veel sluipverkeer in het gebied N207-zuid.

Nu is een onderzoek nog geen aanleg, maar Van Velzen ziet het wel als een stap in de goede richting. Er waren handtekeningen van achttien gemeenten voor nodig om de minister in te laten zien dat de aanleg een goede oplossing is voor het vele sluipverkeer in het landelijk gebied rond Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Bodegraven en Woerden.

Het onderzoek gaat circa anderhalf jaar duren. Onderzocht wordt of er echt sprake is van een knelpunt. Van Velzen denkt wel dat dat de uitkomst wordt: "Met meten en tellen kun je dat knelpunt goed zichtbaar maken."

Illustratie: initiatiefnemers alternatief plan N207-N209


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.