Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Cultuur

ErfGoed van jou, ErfGoed voor jou

Kom geschiedenis ontdekken bij het Erfgoedcentrum Rijn en Venen. Erfgoedcentrum Rijn en Venen is een uniek samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn en Bibliotheek Rijn en Venen.

Het Erfgoedcentrum is gevestigd op de tweede verdieping van de nieuwe bibliotheekvestiging in het centrum van Alphen aan den Rijn. Op inspirerende wijze wordt verleden, heden en toekomst hier verbonden. Het Erfgoedcentrum belicht thema’s uit de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en omgeving met audio- en visuele presentaties, lezingen, cursussen en activiteiten en huisvest het uitleenbare deel van de regioboekencollectie van de Bibliotheek. De archieven en collecties van het Gemeentearchief kunnen geraadpleegd worden voor onderzoek in de studiezaal.

Bezoekers kunnen vanaf dinsdag 29 september op afspraak gebruik maken van de studiezaal. Deze is elke dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10:00-17:00 uur. Daarnaast zal de studiezaal elke tweede vrijdag van de maand van 18:30-21:00 uur toegankelijk zijn. Aanvragen kunnen gedaan worden via de website https://gemeentearchief.alphenaandenrijn.nl/.

Voor vragen kun je terecht via studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl of via het telefoonnummer 0172-475771 optie 4.


Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Cultuur gisteren 17:11

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!

Dronefotografie gisteren 14:30

Alphen vanuit de lucht: de schilderachtige Kromme Aar

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Duik dit keer mee in de geschiedenis van de Kromme Aar.

Natuur en recreatie gisteren 13:02

Hollandse Limes Classic dit jaar vanuit huis

De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in het Groene Hart dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.