Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Cultuur

ErfGoed van jou, ErfGoed voor jou

Kom geschiedenis ontdekken bij het Erfgoedcentrum Rijn en Venen. Erfgoedcentrum Rijn en Venen is een uniek samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn en Bibliotheek Rijn en Venen.

Het Erfgoedcentrum is gevestigd op de tweede verdieping van de nieuwe bibliotheekvestiging in het centrum van Alphen aan den Rijn. Op inspirerende wijze wordt verleden, heden en toekomst hier verbonden. Het Erfgoedcentrum belicht thema’s uit de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en omgeving met audio- en visuele presentaties, lezingen, cursussen en activiteiten en huisvest het uitleenbare deel van de regioboekencollectie van de Bibliotheek. De archieven en collecties van het Gemeentearchief kunnen geraadpleegd worden voor onderzoek in de studiezaal.

Bezoekers kunnen vanaf dinsdag 29 september op afspraak gebruik maken van de studiezaal. Deze is elke dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10:00-17:00 uur. Daarnaast zal de studiezaal elke tweede vrijdag van de maand van 18:30-21:00 uur toegankelijk zijn. Aanvragen kunnen gedaan worden via de website https://gemeentearchief.alphenaandenrijn.nl/.

Voor vragen kun je terecht via studiezaal@bibliotheekrijnenvenen.nl of via het telefoonnummer 0172-475771 optie 4.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

Politieagenten en BOA's gaan in gesprek met minister Grapperhaus

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus is dinsdag 27 oktober in gesprek gegaan met politieagenten en BOA’s uit de regio. Bij dit gesprek waren ook twee agenten van de noodhulp en horecasurveillance in Alphen aanwezig.

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.