Marquardt Keukens Zoeterwoude
Advertorial Wonen en bouwen

Ervaar de Urban wereld bij Marquardt Keukens

Bij Marquardt Keukens Zoeterwoude kun je terecht voor authentieke keukens van hoge kwaliteit. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in de showroom: modern, landelijk, klassiek, greeploos en urban. Dit keer lichten we de urban keuken uit.  

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

Urban keuken 5.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)
Urban keuken 1.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)
Urban keuken 6.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)
Urban keuken 4.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)
Urban keuken 3.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)
Urban keuken 2.jpg (foto: Marquardt Keukens Zoeterwoude)

Urban is een populaire stijl die wordt gekenmerkt door donkere kleuren zoals zwart of antraciet. De hoge kasten die vaak gepaard gaan met een urban keuken doen denken aan wolkenkrabbers in een grote stad. De urban stijl wordt ook gekenmerkt door de inzet van zwart staal, steen en hout. Deze hoofdmaterialen worden vaak met elkaar afgewisseld in het ontwerp. Omdat een urban keuken rust en symmetrie uit moet stralen, wordt er wel met een duidelijke hoofdkleur gewerkt.

Een urban keuken bij Marquardt Keukens
“Bij een urban keuken gaat het om het creëren van een stedelijk gevoel”, vertelt ondernemer Filip Gels. “Door hoogte en verschillende elementen met elkaar te combineren creëer je echt een stedelijk gevoel. Vaak wordt er in het ontwerp ook ruimte gemaakt voor planten, bijvoorbeeld in de vorm van een grote plantenbak of door het plaatsen van een rek met verse kruiden. Dit doet bijvoorbeeld denken aan een stadspark.”

“Belangrijk om te beseffen is dat een urban keuken niet hetzelfde is als een zwarte keuken. Niet elke zwarte keuken is namelijk een urban keuken. Er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een klassieke keuken met zwart materiaal. Bij een klassieke keuken wordt er bijvoorbeeld gewerkt met geprofileerde fronten en verschillende breedtes, terwijl bij een urban keuken het lijnenspel erg belangrijk is.”

Ben jij benieuwd naar een keuken in de urban stijl? Op zondag 3 november organiseert Marquardt Keukens Zoeterwoude een kookdemonstratie en kun je meteen alle stijlen bekijken. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Marquardt Keukens Zoeterwoude is gevestigd aan de Hoge Rijndijk 299 B in Zoeterwoude. Kijk voor meer informatie op de website of neem een kijkje op Instagram of Facebook.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.