Ervaar vers gemaakte vegetarische gerechten bij Restaurant De Zeeger
De Alphens Restaurantweek vindt dit najaar plaats van 26 oktober tot en met 5 november. Ook deze editie halen de deelnemende restaurants alles uit de kast om je smaakpapillen te verwennen. Robert van den Bovenkamp vertelt wat gasten van Restaurant De Zeeger kunnen verwachten.
Bij Restaurant De Zeeger kun je terecht voor overheerlijk, vers eten. “Alles wordt van begin tot eind vers én zelf gemaakt”, vertelt Robert van den Bovenkamp, eigenaar van Restaurant De Zeeger. Met uitzicht op dé tuin van Alphen aan den Rijn midden in de natuur beleef je een heerlijke, rustgevende avond. Naast een avond uiteten biedt het restaurant ook winteractiviteiten zoals een pubquiz en een whisky proeverij.
De Restaurantweek heeft dit najaar een nieuwe twist gekregen: het overgrote deel van de gerechten op de menukaarten bij de restaurants zijn vegetarisch. Duurzaamheid is ook voor Restaurant De Zeeger erg belangrijk. “We proberen, waar dat kan, duurzamer te werken. Zo koken we enkel wat nodig is en proberen we restproducten her te gebruiken”, licht Van den Bovenkamp toe.
Verandering
De restauranteigenaar vindt de Alphens Restaurantweek een goede toevoeging voor Alphen aan den Rijn: “In de grote steden wordt veel vegetarisch gegeten, maar in dorpen als Alphen zie je toch dat dat minder gebeurt. Ik hoop dat de restaurantweek hier verandering in kan brengen.” Restaurant De Zeeger wil mensen laten ervaren dat vegetarisch eten ook een culinair avondje genieten kan zijn.
Wat Alphenaren kunnen verwachten van een avond uiteten bij Restaurant De Zeeger tijdens de Alphens Restaurantweek? Van gepofte biet tot een porchetta van knolselderij: het restaurant is creatief met groenten. Daarnaast wordt ook aan de uitstraling van de gerechten gedacht. “Het oog wil ook wat”, aldus Van den Bovenkamp. Ben jij benieuwd wat voor lekkers Restaurant De Zeeger nog meer te bieden heeft?