Evenementen

Esports Game Arena host het WK Super Mario Kart

Van 14 tot en met 17 augustus vindt het jaarlijkse wereldkampioenschap Super Mario Kart plaats in Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Ruim vijftig deelnemers van over de hele wereld zullen het deze dagen tegen elkaar opnemen.

Al sinds 2002 vindt het wereldkampioenschap van deze beroemde videogame plaats op een locatie in Frankrijk. Dit jaar is het de eerste keer dat een locatie in Nederland het podium is van het wereldkampioenschap. Deelnemers komen vanuit heel de wereld, waaronder uit de Verenigde Staten, Japan en Australië, overgevlogen voor dit evenement. 

De game waar het om draait is Super Mario Kart, de allereerste Mario Kart-game die ooit uitgebracht is (1992). Deze game wordt gespeeld op de Super Nintendo Entertainment System en er worden ruim dertig oude beeldbuistelevisies ingezet tijdens het toernooi. 

De Esports Game Arena is een bar waar gamers op verschillende systemen kunnen gamen. Daarnaast worden er competities en toernooien van verschillende games gehouden, waaronder Fortnite, League of Legends en Call of Duty. Bezoekers zijn voor dit evenement gratis welkom om te komen kijken naar de beste spelers ter wereld.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.