Esports Game Arena

Esports Game Arena in Alphen het toneel voor Racemakkers

Zondag 21 februari waren de opnames van het derde seizoen van Racemakkers. Ditmaal vonden de opnames plaats in de Esports Game Arena in Alphen.

Racemakkers is een online gameshow waar bekende Nederlanders en influencers het tegen elkaar opnemen in de virtuele wereld van de Formule 1. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het derde seizoen in volle gang. Een deel van de opnames vindt plaats in Alphen. In de Esports Game Arena zijn de meetings en green screen opnames voor het programma. Sidney Lehmann van ECV Esports vertelt wat meer over deze unieke show.

Geboren uit verveling

Het concept voor de show is ontstaan in tijden van corona. ‘’Het idee is geboren uit pure verveling tussen Rob Lauwers, Olav Mol en Jack Plooij. Er was geen Formule 1 op dat moment. Zo zijn zij gaan gamen met elkaar en dat is een beetje uit de hand gelopen’’, zegt Lehmann. En of het uit de hand liep. Racemakkers maakt zich inmiddels al op voor het derde seizoen en tal van bekende Nederlanders en influencers maken onderdeel uit van de Racemakkers community. Met bekende namen zoals Igmar Felicia, Andy van der Meijde en Sidney Samson.

Volgens Lehmann staat plezier maken voorop in het programma. ‘’Het is hilarisch. Het doel van de Racemakkers is om zoveel mogelijk lol te maken. Gamen samen met je vrienden en lol maken, dat is het. Je kan je voorstellen wanneer Andy van der Meijde in de game Sidney Samson van de baan rijdt, of als je in de buurt van Olav Mol komt en je hem aan kan raken, dat er hilarische dingen gebeuren. Het is zo’n leuk project, ik heb nog nooit zoveel gelachen.’’

Coronaproof

Gezien de huidige coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om alle virtuele snelheidsduivels in dezelfde ruimte te hebben. ‘’De influencers rijden vanuit huis. Zij krijgen een playseat mee met spullen en een Playstation, camera en tv. Zo kunnen wij hun beeld van thuis gebruiken in de show. Dat maakt dit concept coronaproof. Wij vinden het leuk dat we in deze tijd toch deze leuke dingen kunnen doen.’’ 

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen worden getroffen in de Esports Game Arena in Alphen. De productie vindt plaats in Huis Ter Duin. Volgens Sidney geeft het een mooie ambiance. ‘’We hopen dat we binnen nu en twee weken gaan beginnen. Vandaar dat we al een deel van de opnames hier in Alphen hebben gedaan. Dan kunnen we rustig aan de slag. Het programma heeft een gunfactor, door met elkaar collectief lol te maken.’’

Racemakkers probeert een brug te slaan tussen jong en oud. ‘’We verbinden de verschillende generaties met elkaar. Het is hard werken, maar het is heel tof om te maken. Het is gas geven en daar gaan we weer.’’ 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”