Esports Game Arena viert haar eerste verjaardag

Op zaterdag 13 oktober viert Esports Game Arena haar éénjarig bestaan. Precies een jaar geleden openden de deuren van het walhalla voor sport- en gameliefhebbers in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn.

De toekomst lijkt positief voor Esports Game Arena; de esportswereld (competitief gamen) blijft groeien, en dat zien hun sponsors Red Bull, HyperX en TOPdesk ook in. Volgens onderzoek trok esports namelijk zo'n 380 miljoen kijkers in 2018, in 2020 zullen dat er 586 miljoen zijn (Statista, 2018). Voor het nieuwe jaar heeft Esports Game Arena het doel om uit te breiden met een tweede locatie.

Afgelopen jaar heeft Esports Game Arena meer dan 30.000 bezoekers getrokken, waaronder 1.000 uit het buitenland. Daarnaast zijn er ruim 120 evenementen georganiseerd die samen 400.000 live online kijkers trokken. In totaal zijn er 600 kinderen langs geweest tijdens verjaardagsfeestjes en zijn er meerdere bedrijfsuitjes georganiseerd. 

Esports Game Arena
Esports Game Arena is een bar met alle faciliteiten voor sport- en gamefans. Er zijn Playstations, Nintendo's en PC's te vinden, maar ook pooltafels, tafelvoetbal en darts. Daarnaast vinden er verschillende evenementen en esportstoernooien plaats. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak vandaag 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie vandaag 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige vandaag 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige vandaag 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.

Calamiteiten vandaag 14:11

Politie treft nepwapen en vuurwerk aan bij groepje jongens

Op zondag 19 januari reageerde de politie op een melding van een groepje jeugd dat met een luchtdrukwapen aan het schieten zou zijn. Op de Hoflaan in Alphen heeft de politie drie jongens staande gehouden.