Economie

Esports Game Arena viert haar eerste verjaardag

Op zaterdag 13 oktober viert Esports Game Arena haar éénjarig bestaan. Precies een jaar geleden openden de deuren van het walhalla voor sport- en gameliefhebbers in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn.

De toekomst lijkt positief voor Esports Game Arena; de esportswereld (competitief gamen) blijft groeien, en dat zien hun sponsors Red Bull, HyperX en TOPdesk ook in. Volgens onderzoek trok esports namelijk zo'n 380 miljoen kijkers in 2018, in 2020 zullen dat er 586 miljoen zijn (Statista, 2018). Voor het nieuwe jaar heeft Esports Game Arena het doel om uit te breiden met een tweede locatie.

Afgelopen jaar heeft Esports Game Arena meer dan 30.000 bezoekers getrokken, waaronder 1.000 uit het buitenland. Daarnaast zijn er ruim 120 evenementen georganiseerd die samen 400.000 live online kijkers trokken. In totaal zijn er 600 kinderen langs geweest tijdens verjaardagsfeestjes en zijn er meerdere bedrijfsuitjes georganiseerd. 

Esports Game Arena
Esports Game Arena is een bar met alle faciliteiten voor sport- en gamefans. Er zijn Playstations, Nintendo's en PC's te vinden, maar ook pooltafels, tafelvoetbal en darts. Daarnaast vinden er verschillende evenementen en esportstoernooien plaats. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.