Esports Game Arena viert haar eerste verjaardag

Op zaterdag 13 oktober viert Esports Game Arena haar éénjarig bestaan. Precies een jaar geleden openden de deuren van het walhalla voor sport- en gameliefhebbers in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn.

De toekomst lijkt positief voor Esports Game Arena; de esportswereld (competitief gamen) blijft groeien, en dat zien hun sponsors Red Bull, HyperX en TOPdesk ook in. Volgens onderzoek trok esports namelijk zo'n 380 miljoen kijkers in 2018, in 2020 zullen dat er 586 miljoen zijn (Statista, 2018). Voor het nieuwe jaar heeft Esports Game Arena het doel om uit te breiden met een tweede locatie.

Afgelopen jaar heeft Esports Game Arena meer dan 30.000 bezoekers getrokken, waaronder 1.000 uit het buitenland. Daarnaast zijn er ruim 120 evenementen georganiseerd die samen 400.000 live online kijkers trokken. In totaal zijn er 600 kinderen langs geweest tijdens verjaardagsfeestjes en zijn er meerdere bedrijfsuitjes georganiseerd. 

Esports Game Arena
Esports Game Arena is een bar met alle faciliteiten voor sport- en gamefans. Er zijn Playstations, Nintendo's en PC's te vinden, maar ook pooltafels, tafelvoetbal en darts. Daarnaast vinden er verschillende evenementen en esportstoernooien plaats. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verlopen voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!