Blog Opinie

Eten voor voedsel

Eén keer per maand levert Margarete, onze maatschappelijk werkster in Kenia, een aantal rapporten in met potentiële nieuwe projecten. Omdat we aan de vooravond staan van ons jaarlijkse Circle4life sponsordiner, dit keer bij Maggie Blue op donderdag 26 september, neem ik er hier even twee met jullie door. Schrik niet.  

Moeder Christine heeft vier kinderen van respectievelijk elf, acht, zes en anderhalf jaar oud. Ze zat in een gewelddadig huwelijk en werd dagelijks mishandeld door haar man. Uiteindelijk had ze de moed om met haar kinderen naar haar moeder te vluchten, maar dat werkte niet. Het hutje was te klein om met zes mensen in te wonen. Ze moest, mede vanwege het welzijn van haar kinderen, terug naar haar man. Die verkrachtte haar, ze werd weer zwanger en besloot definitief te vertrekken. Nu woont ze in een plaggenhutje van drie bij drie, ze eten hooguit eenmaal per dag en slapen op de grond.

Als je nu denkt; jeetje, dat is best triest, dan heb ik er hier nog eentje. Anne is vijfentwintig jaar en heeft drie kinderen van zeven, vier en twee en woont bij haar oude moeder. Toen Marggie, zoals wij Margarete noemen, Anne benaderde en haar bevindingen opschreef aan de hand waarvan wij bepalen of we het project opnemen, vond ze het maar raar dat Anne haar niet even een stoel aanbood. Maar toen ze het kleine hutje van Anne’s moeder binnenliep, lagen daar alleen een paar kleren op de grond. Die waren niet om aan te doen. Nee, die werden als matras gebruikt, zodat er toch nog iets tussen de koude grond en de kinderen ligt als ze slapen. Verder bezitten ze niets. Deze kinderen eten eenmaal in de twee dagen een klein portie rijst met bonen. Geschonken door iets minder arme buren.

Volgende week donderdag hebben we dus een sponsordiner. De opbrengst gaat naar Teresia, een vijfjarig weesmeisje dat met haar overgrootmoeder van 86 woont. Meer dan 80 mensen hebben al toegezegd dat ze komen. Maar we hebben nog plek zat. Als we de tent vol krijgen, dan kunnen we het gezin van Christine en Anne ook helpen. Hoe mooi zou dat zijn?

Natuurlijk is het een beetje dubbel. Dat wij daar een heerlijk driegangenmenu oppeuzelen, het gezellig hebben en onbezorgd naar de prachtige stem van Martin van Luik luisteren, terwijl aan de andere kant van de wereld kinderen een moord doen voor een normale maaltijd.

Maar hé, je kunt ook thuis blijven en weten dat we met die € 19,25 dat Maggie Blue per menu aan onze stichting schenkt, één van die gezinnen een maand lang van eten kunnen voorzien. Eten voor voedsel, dus. Donderdag 26 september, 18:30 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.