Europa lonkt voor Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15)

De Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15) heeft afgelopen weekend in Eindhoven een mooie prestatie neergezet. Hij was één van de jongste deelnemers en bewees dat hij nu al een echte rugslagspecialist is. 

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was van 9 tot en met 11 april het toneel van de Eindhoven Qualification Meet (EQM). Nationale en internationale topzwemmers streden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen. Voor de vervangende European Youth Olympic Festival (EYOF) en EJK konden ook limieten behaald worden.

In het Eindhovense zwemstadion liet de Alphense zwemmer Daan Sonneveld zich van zijn beste kant zien. In een internationaal deelnemersveld zwom hij zich op vrijdagochtend met 2:10.25 als zesde de A-finale van de 200 meter rugslag in. Zijn persoonlijk record was 2:15.53. In de finale verbeterde hij zijn tijd nog eens, toen tikte hij aan na 2:10.01.

Zaterdag stond de 50 meter rugslag op het programma. In de series verbrak hij met een tijd van 27.20 het Nederlands juniorenrecord met bijna een halve seconde. Daarmee haalde hij een seconde van zijn persoonlijk record af. Met deze tijd ging Daan als snelste de B finale in, waarin hij een aanvankelijke achterstand na de start goedmaakte en na 27.05 seconden als eerste aan tikte. Opnieuw een verbetering van het juniorenrecord.

Het voornaamste doel van Daan het afgelopen weekend was het behalen van een limiet op de 100 meter rugslag voor het vervangende EYOF komende zomer. Daarvoor moest Daan zondag een tijd behalen van 58.90. Een scherpe limiet, aangezien hij nog niet eerder onder de minuut was gedoken op deze afstand. In de series steeg hij echter boven zichzelf uit met een tijd van 58.78. Dat leverde tevens een Nederlands record voor 15-jarigen op én een plaatsing in de B-finale.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.