Josh Walet

Europapark krijgt in 2024 een flinke opknapbeurt

Het Europark in Kerk en Zanen, biedt verschillende voorzieningen voor jong en oud. Het park is door de jaren heen intensief gebruikt. Gemeente Alphen kondigt daarom aan het park in 2024 te vernieuwen, waaronder het skatepark, tennisbaan en een aantal speeltoestellen.

Het park biedt verschillende voorzieningen: een restaurant, skatebaan, openbare tennisbaan, jeu-de-boules-baan, trapvelden, speelplekjes, een hondenspeelplek/uitloopgebied, beweegtoestellen en een ontmoetingsplek voor jongeren. De huidige skatebaan is veelvoudig gebruikt door skaters uit heel Alphen aan den Rijn en de regio, en is daarom aan vervanging toe.

De voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van het skatepark ‘Kenzi’ zijn inmiddels gestart. De Gemeente heeft eerder vorig jaar een informatieavond georganiseerd waarbij verschillende ideeën en uitgangspunten van de gebruikers van de skatebaan werden verzameld. Ze hebben nu een partij aangetrokken die hen ondersteunt bij de ontwerpfase.

Schildering

De Gemeente is daarnaast benaderd door het team van tweevoudig paralympisch kampioen en nummer 1 van de wereld rolstoeltennis, Diede de Groot. Haar team kwam met een aanbod om de ruimte rondom de tennisbaan te voorzien van een schildering. Dit is een actie binnen het project Give me Five, een project waar Diede ambassadeur van is. Wanneer alles gunstig is, zal deze schildering in het voorjaar van 2024 worden gerealiseerd.

Naar verwachting starten de werkzaamheden aan het park in de zomer van 2024, zodat de skatebaan in het najaar weer gebruikt kan worden. Ook zullen er een aantal speelvoorzieningen worden vervangen. Welke toestellen dat gaan zijn wordt begin dit jaar door de Gemeente bekend gemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.