Gemeente Alphen aan den Rijn

Europese Mobiliteitsweek 2021: “Pak eens wat vaker de fiets”

Elk jaar vindt van 16 tot 22 september de Europese Mobiliteitsweek plaats. Gemeente Alphen aan den Rijn roept inwoners in deze week op om vaker gebruik te maken van diverse vormen van duurzaam vervoer.

Gemeente Alphen aan den Rijn stimuleert fietsgebruik. “Laat wat vaker uw auto staan en pak de fiets, het openbaar vervoer of maak gebruik van deelvervoer. Deze vormen van vervoer zijn veilig, comfortabel én minder belastend voor het milieu”, aldus de gemeente. “Fietsen is gezond en het is beter voor het milieu. Tot Fiets! laat zien dat de fiets en e-bike vaak een geschikt vervoermiddel is voor de korte (0-7,5 km) en middellange (15-20 km) afstand.”

Ook gebruikmaken van deelvervoer wordt gestimuleerd. “Heeft u wel eens een (extra) auto nodig om ergens te komen? Door gebruik te maken van deelauto’s komt u er wellicht achter dat u geen eigen auto of tweede auto nodig hebt en dat u dan zelfs goedkoper uit bent. Zeker als u dit combineert met meer gebruik van de (elektrische) fiets, lopen en/of het openbaar vervoer. Ook een deelscooter behoort tot de mogelijkheden.” Of maak gebruik van de groene GO Sharing deelscooters.

fietsen europese mobiliteitsweek.JPG


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.