Even een check: heb jij het op je werk nog naar je zin?

‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Ken je dat lied van Brigitte Kaandorp? Luister het maar eens en als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. 

Iedere dag met je laptoptas dames begeef jij je naar kantoor. Op maandag is dat met goeie zin, op dinsdag lijkt de week nog lang, op woensdag raak je moe en op donderdag is de pijp leeg. En dan moet je nog een dag. Wie uiteindelijk met lood in de schoenen naar kantoor gaat, kan maar één ding doen: veranderingen doorvoeren die weer plezier in het werk brengen. Hoe doe je dat? 

Stel die zware taak niet uit

Het klinkt als een cliché, maar het werkt: doe die lastige taak eerst. Dus op maandag of uiterlijk op de dinsdagochtend. Later in de week lijkt die taak alleen maar zwaarder te wegen totdat je er als een berg tegen opziet. Daar word je pas moe van. 

Vergader kort en efficiënt

Als jij een vergadering ook maar een beetje kunt sturen, zorg er dan voor dat deze efficiënt plaatsvindt. Niet oeverloos door zeveren over allerlei niet noodzakelijke dingen. Houd een vergadering kort en bondig. Dat betekent wel dat je vooraf goed moet plannen en moet weten waar je mee bezig bent. Maar iedereen weet: een goede voorbereiding is het halve werk. Scheelt je veel tijd en energie. 

Plan vrijetijd

Veertig uur doorrammen achter de computer? Dat houdt niemand vol. Jij dus ook niet. Bouw vrije uren en zelfs vrije dagen in. Die zijn er om op te laden, om je creativiteit te behouden en om positief weer aan een nieuwe werkdag te kunnen beginnen. Dit wist je wel, maar je deed het natuurlijk nooit. 

Zorg goed voor jezelf

Als je angstig bent voor diefstal neem je een anti diefstal rugzak, maar als je bang bent voor het werk té moe te zijn of geen inspiratie te hebben, dan is er meer aan de hand. Dan moet je even pas op de plaats maken. Uitrusten, bijtanken. De natuur in en bewegen. Goed voor jezelf zorgen heet dat. 

Time out op je smartphone 

Check je mail maar één of twee keer per dag. Laat Facebook en Instagram voor wat ze zijn. Concentreer je op andere zaken. Focus op één taak tegelijk, in de juiste volgorde. Stel prioriteiten. 

Neem je deze vijf zaken in acht dan zal je zien dat relaxter naar je werk gaat. Prop je leren rugzak niet vol met allerhande spullen die je thuis nog gaat nakijken of lezen. Doe het niet. Laat je werk op kantoor en ga thuis in de relaxstand of ga lekker sporten of spreek af met vrienden. Het leven is meer dan werken. En juist dan is werken het leukste! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.