Even een check: heb jij het op je werk nog naar je zin?

‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Ken je dat lied van Brigitte Kaandorp? Luister het maar eens en als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. 

Iedere dag met je laptoptas dames begeef jij je naar kantoor. Op maandag is dat met goeie zin, op dinsdag lijkt de week nog lang, op woensdag raak je moe en op donderdag is de pijp leeg. En dan moet je nog een dag. Wie uiteindelijk met lood in de schoenen naar kantoor gaat, kan maar één ding doen: veranderingen doorvoeren die weer plezier in het werk brengen. Hoe doe je dat? 

Stel die zware taak niet uit

Het klinkt als een cliché, maar het werkt: doe die lastige taak eerst. Dus op maandag of uiterlijk op de dinsdagochtend. Later in de week lijkt die taak alleen maar zwaarder te wegen totdat je er als een berg tegen opziet. Daar word je pas moe van. 

Vergader kort en efficiënt

Als jij een vergadering ook maar een beetje kunt sturen, zorg er dan voor dat deze efficiënt plaatsvindt. Niet oeverloos door zeveren over allerlei niet noodzakelijke dingen. Houd een vergadering kort en bondig. Dat betekent wel dat je vooraf goed moet plannen en moet weten waar je mee bezig bent. Maar iedereen weet: een goede voorbereiding is het halve werk. Scheelt je veel tijd en energie. 

Plan vrijetijd

Veertig uur doorrammen achter de computer? Dat houdt niemand vol. Jij dus ook niet. Bouw vrije uren en zelfs vrije dagen in. Die zijn er om op te laden, om je creativiteit te behouden en om positief weer aan een nieuwe werkdag te kunnen beginnen. Dit wist je wel, maar je deed het natuurlijk nooit. 

Zorg goed voor jezelf

Als je angstig bent voor diefstal neem je een anti diefstal rugzak, maar als je bang bent voor het werk té moe te zijn of geen inspiratie te hebben, dan is er meer aan de hand. Dan moet je even pas op de plaats maken. Uitrusten, bijtanken. De natuur in en bewegen. Goed voor jezelf zorgen heet dat. 

Time out op je smartphone 

Check je mail maar één of twee keer per dag. Laat Facebook en Instagram voor wat ze zijn. Concentreer je op andere zaken. Focus op één taak tegelijk, in de juiste volgorde. Stel prioriteiten. 

Neem je deze vijf zaken in acht dan zal je zien dat relaxter naar je werk gaat. Prop je leren rugzak niet vol met allerhande spullen die je thuis nog gaat nakijken of lezen. Doe het niet. Laat je werk op kantoor en ga thuis in de relaxstand of ga lekker sporten of spreek af met vrienden. Het leven is meer dan werken. En juist dan is werken het leukste! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.