Advertorial Politiek plein

Even voorstellen: dit is André de Jeu, lijst 1 plaats 1

André de Jeu is een geboren en getogen Alphenaar. Hij is vooral bekend door zijn relatie met de lokale sport in het algemeen en waterpolo in het bijzonder. Als speler en later als teammanager en coach maakte hij alle successen van AZC mee. De Jeu vindt dat Alphen trots kan zijn op wat er allemaal is, maar dat vrijwilligers wel beter gesteund en evenementen beter gepromoot kunnen worden. Hij is sinds 2010 raadslid en fractievoorzitter voor Nieuw Elan.

De Jeu is directeur van Vereniging Sport en Gemeenten, een koepelorganisatie die gemeentelijke belangen op het gebied van sportbeleid behartigt bij de rijksoverheid en bij partners zoals NOC*NSF. Verder ondersteunt hij met VSG gemeenten bij de integrale vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van sport- en beweegbeleid en accommodatievraagstukken in het sociaal domein. André de Jeu studeerde Politicologie aan de VU in Amsterdam.

Burger centraal

Met de uitkomsten van politiek heb je elke dag te maken. Met kleine en grote zaken. Op je werk, thuis of bijvoorbeeld bij de sportclub. Natuurlijk gaat de gemeente niet over alles, maar het is wel de dichtstbijzijnde overheid. Als je dingen wil bereiken of veranderen is er veel via de politiek mogelijk. De burger staat daarbij wat De Jeu betreft centraal.

Lijsttrekker

André de Jeu: “Ik ben door de leden voor de derde keer gevraagd lijsttrekker te worden. Ik vind dat een hele eer. We hebben als Nieuw Elan nieuwe politiek echt op de kaart gezet en hebben hoge verwachtingen van de raadsverkiezing 2022. We hebben al veel vernieuwing kunnen bewerkstelligen. Het is een onomkeerbaar proces geworden. En daar gaan we mee door. We kunnen in de komende raadsperiode nog meer aanpakken als de kiezer dat wil. Ik zet me daar graag voor in.”

Portefeuilles:

  • Communicatie
  • Algemeen Bestuur
  • Bestuurlijke vernieuwing

Nieuw Elan lijst 1, plek 1


Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.