Advertorial Politiek plein

Even voorstellen: dit is Peter Versteeg, lijst 1 plaats 4

Peter Versteeg kijkt met gepaste trots terug op de afgelopen vier jaar waarin hij inwoners heeft vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

“Gun uzelf een samenleving met toekomst” was de slogan toen hij begon in 2018. "Of ik daarin ben geslaagd, moet eenieder voor zich beoordelen. Terugkijkend zijn er veel stappen gezet, maar is er ook nog genoeg te doen de komende jaren."

Een samenleving met toekomst?

"Een samenleving met toekomst ontstaat door goed te luisteren naar inwoners, dorpsoverleggen en belangenverenigingen en deze een duidelijke stem te geven in de raad. Het van buiten naar binnen werken. Dit vereist een cultuuromslag en is hard nodig", zegt Peter.

"Voor een samenleving met toekomst moeten we de eigenheid, verscheidenheid en cultuur van de dorpen waarderen en respecteren. Dit kom bijvoorbeeld tot uitdrukking door aandacht voor de dorpshuizen en door het ondersteunen van activiteiten en evenementen."

Buurtbus en winkels

In deze toekomst past ook het buurtbusinitiatief dat Peter voor Nieuw Elan heeft uitgewerkt en ingediend.  "Daardoor blijven dorpen en inwoners en aanwezige voorzieningen verbonden met elkaar. Iedereen doet mee  werkt alleen als dat ook mogelijk is voor iedereen. Hierbij hoort ook het behouden van de winkelvoorzieningen."

Wonen

In een samenleving met toekomst is er een aanbod van betaalbare huur- en koopwoningen. "Ik zal dan ook verder mijn best doen om bouwprojecten en de verdere ontwikkeling van woningen voor starters, jongeren en ouderen in de dorpen mogelijk te maken."

Knelpunten verkeer

Een samenleving met toekomst bestaat ook uit het oplossen van verkeersknelpunten en het verbeteren van de verkeersveiligheid. "In de praktijk betekent dit het weren van zwaar verkeer in de dorpen en een betere ontsluiting van de dorpen. Tunnels en bruggen zijn hier mogelijke oplossingen."

Duurzaam

Een toekomstbestendige samenleving heeft ook ruim aandacht voor duurzaamheid. "Het is voor ons allemaal belangrijk dat het lukt om over te stappen op duurzame energie. Oplossingen die betrouwbaar, haalbaar en betaalbaar zijn. Keuzevrijheid voor inwoners, bedrijven en organisaties is daarbij essentieel. Voor mij betekent dit bijvoorbeeld dat het vinden van locaties voor zonneparken en windmolens een gezamenlijk proces is dat met inwoners, bedrijfsleven en organisaties wordt doorlopen."

Middenin de samenleving

Wat mogen inwoners verder van Peter verwachten? "Een enthousiast raadslid. Een raadslid dat middenin de samenleving staat. Iemand die zich inzet voor een samenleving met toekomst. Want die samenleving zijn wij immers met elkaar."

Nieuw Elan lijst 1, plek 4


Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.