Nieuw Elan
Advertorial Politiek plein

Even voorstellen: dit is Petra Hoogenes, lijst 1 plaats 2

Petra Hoogenes is ondernemer in de zorgsector. Ze is getrouwd met Rik Hoogenes, samen hebben ze twee dochters van 26 en 23 jaar. "We wonen sinds 1996 met veel plezier in Alphen aan den en we zijn gaan houden van deze gemeente."

Petra steunt Nieuw Elan. Waarom? "Omdat dit de partij is waar ik een trots raadslid voor ben sinds 2014. Zou ik dit ook bij een andere partij willen doen? Nee!"

"We hebben Alphen aan den Rijn de laatste 10 jaren echt een stuk mooier gemaakt" - Petra Hoogenes

"Het belangrijkste vind ik dat elke inwoner zich thuis voelt in onze gemeente, ongeacht geslacht, huidskleur, geloof en bijvoorbeeld afkomst. Iedereen moet ook kunnen meedoen. In de eerste plaats doordat onze zorg goed geregeld is. In de tweede plaats omdat er werkgelegenheid is die past bij de beperkingen, capaciteiten en interesse van onze inwoners. Dit past ook bij mijn werk. In het dagelijks leven ben ik directeur van een re-integratiebedrijf. Door deze ervaring weet ik hoe belangrijk deze zaken kunnen zijn voor mensen."

Petra: "Uiteraard heeft iedereen de behoefte aan ontspanning en om alles uit het leven te halen. Dat doe ik zelf ook en in Alphen is er veel mogelijk. Ik ben daarom een voorstander van kleine en grote gratis toegankelijke evenementen en lokale initiatieven op het gebied van kunst & cultuur."

Verder denkt Petra dat het belangrijk is dat we als inwoners trots zijn op Alphen aan den Rijn. "We zijn een unieke stad vanwege ons Romeinse verleden en onze ligging aan de Oude Rijn. Dit willen wij nog veel meer gaan uitdragen."

Nevenfuncties: lid VrouwenNetwerk Rijnstreek.

Portefeuilles:

  • Diversiteit
  • Zorg
  • Werkgelegenheid
  • Kunst & Cultuur
  • Erfgoed

Nieuw Elan lijst 1, plek 2


Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:25

Kunstspecial Anselm film en lezing bij Parkvilla

Anselm Kiefer is een Duitse kunstschilder en beeldhouwer. Hij wordt gezien als één van de grootste, nog levende kunstenaars. Parkvilla organiseert een film en lezing over deze invloedrijke en vernieuwende kunstenaar. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. Tot en met 25 februari 2024 is er in Museum Voorlinden in Wassenaar een solotentoonstelling van Anselm: een mooi cultureel uitje voor in de kerstvakantie.