Nieuw Elan

Even voorstellen: dit is Petra Hoogenes, lijst 1 plaats 2

Petra Hoogenes is ondernemer in de zorgsector. Ze is getrouwd met Rik Hoogenes, samen hebben ze twee dochters van 26 en 23 jaar. "We wonen sinds 1996 met veel plezier in Alphen aan den en we zijn gaan houden van deze gemeente."

Petra steunt Nieuw Elan. Waarom? "Omdat dit de partij is waar ik een trots raadslid voor ben sinds 2014. Zou ik dit ook bij een andere partij willen doen? Nee!"

"We hebben Alphen aan den Rijn de laatste 10 jaren echt een stuk mooier gemaakt" - Petra Hoogenes

"Het belangrijkste vind ik dat elke inwoner zich thuis voelt in onze gemeente, ongeacht geslacht, huidskleur, geloof en bijvoorbeeld afkomst. Iedereen moet ook kunnen meedoen. In de eerste plaats doordat onze zorg goed geregeld is. In de tweede plaats omdat er werkgelegenheid is die past bij de beperkingen, capaciteiten en interesse van onze inwoners. Dit past ook bij mijn werk. In het dagelijks leven ben ik directeur van een re-integratiebedrijf. Door deze ervaring weet ik hoe belangrijk deze zaken kunnen zijn voor mensen."

Petra: "Uiteraard heeft iedereen de behoefte aan ontspanning en om alles uit het leven te halen. Dat doe ik zelf ook en in Alphen is er veel mogelijk. Ik ben daarom een voorstander van kleine en grote gratis toegankelijke evenementen en lokale initiatieven op het gebied van kunst & cultuur."

Verder denkt Petra dat het belangrijk is dat we als inwoners trots zijn op Alphen aan den Rijn. "We zijn een unieke stad vanwege ons Romeinse verleden en onze ligging aan de Oude Rijn. Dit willen wij nog veel meer gaan uitdragen."

Nevenfuncties: lid VrouwenNetwerk Rijnstreek.

Portefeuilles:

  • Diversiteit
  • Zorg
  • Werkgelegenheid
  • Kunst & Cultuur
  • Erfgoed

Nieuw Elan lijst 1, plek 2


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:26

Synchroonzwemsters van AZC Alphen zijn Nederlands kampioen

Afgelopen weekend deden maar liefst 28 dames van AZC Synchroon mee aan de Nederlands Kampioenschappen Senioren en Masters in Zwolle. Op twee onderdelen werd goud behaald en daarnaast neemt de club ook een bronzen medaille mee naar huis.

Overige vandaag 15:47

Betere bescherming voor molenbiotopen alle Alphense molens

De Rijnlandse Molenstichting diende bezwaarschriften in over de forse aantasting van de molenbiotoop van de Vrouwgeestmolen in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente nu alle molenbiotopen in de bestemmingsplannen onderzocht.

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.