Nieuw Elan

Even voorstellen: dit is Petra Hoogenes, lijst 1 plaats 2

Petra Hoogenes is ondernemer in de zorgsector. Ze is getrouwd met Rik Hoogenes, samen hebben ze twee dochters van 26 en 23 jaar. "We wonen sinds 1996 met veel plezier in Alphen aan den en we zijn gaan houden van deze gemeente."

Petra steunt Nieuw Elan. Waarom? "Omdat dit de partij is waar ik een trots raadslid voor ben sinds 2014. Zou ik dit ook bij een andere partij willen doen? Nee!"

"We hebben Alphen aan den Rijn de laatste 10 jaren echt een stuk mooier gemaakt" - Petra Hoogenes

"Het belangrijkste vind ik dat elke inwoner zich thuis voelt in onze gemeente, ongeacht geslacht, huidskleur, geloof en bijvoorbeeld afkomst. Iedereen moet ook kunnen meedoen. In de eerste plaats doordat onze zorg goed geregeld is. In de tweede plaats omdat er werkgelegenheid is die past bij de beperkingen, capaciteiten en interesse van onze inwoners. Dit past ook bij mijn werk. In het dagelijks leven ben ik directeur van een re-integratiebedrijf. Door deze ervaring weet ik hoe belangrijk deze zaken kunnen zijn voor mensen."

Petra: "Uiteraard heeft iedereen de behoefte aan ontspanning en om alles uit het leven te halen. Dat doe ik zelf ook en in Alphen is er veel mogelijk. Ik ben daarom een voorstander van kleine en grote gratis toegankelijke evenementen en lokale initiatieven op het gebied van kunst & cultuur."

Verder denkt Petra dat het belangrijk is dat we als inwoners trots zijn op Alphen aan den Rijn. "We zijn een unieke stad vanwege ons Romeinse verleden en onze ligging aan de Oude Rijn. Dit willen wij nog veel meer gaan uitdragen."

Nevenfuncties: lid VrouwenNetwerk Rijnstreek.

Portefeuilles:

  • Diversiteit
  • Zorg
  • Werkgelegenheid
  • Kunst & Cultuur
  • Erfgoed

Nieuw Elan lijst 1, plek 2


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”