Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Promovendus ARC leek na twee zaterdagen zeer behoorlijk mee te kunnen komen op dit vrij stevige niveau. Totdat DHSC langs kwam op sportpark Zegersloot. De club die vorig seizoen kampioen werd in 1A met een verschil van vijf punten op de Racing is inmiddels veel verder dan die andere promovendus uit Alphen. De fusieclub met als een belangrijke sponsor Wesley Sneijder, uiteraard aanwezig, was gewoon een paar maten te groot. De uiteindelijke 0-3 was verre van onlogisch.

Lange tijd leek het nogal mee te vallen. De Racing-defensie hield de snelle en behendige aanvallers in Utrechtse dienst redelijk in bedwang omdat het rendement van die ex-profs niet al te groot was en arbiter Matthijs Jobse niet onder de indruk was van de diverse nepduiken om een strafschop te versieren. Na 37 minuten kon hij er echter niet meer onderuit. Verdediger Tom de Klein rukte ver van eigen helft met de bal aan de voet op en werd net binnen de zestien onrechtmatig gestuit door Neal Arnoldus. Aäron Balk dook de strafschop van uitblinker Genaro Snijders uit de hoek, maar de nemer zelf wist alsnog te scoren. Gelet op het spelbeeld leek dat een onoverkomelijke achterstand voor de equipe van Mark Evers. Dat klopte ook, want waar de thuisclub er tot dat moment af en toe nog even aardig uitkwam was het eigenlijk bekeken. Het werd twee minuten voor de pauze ook nog 0-2 door Christian Gandu, ook een ex-prof die op aangeven van Snijders wel heel gemakkelijk kon scoren. Drie minuten na de hervatting prikte opnieuw Gandu uit een slim steekballetje de 0-3 langs Balk en daarmee was de partij definitief beslist. Op enkele kleine opstootjes na gebeurde er voetballend gezien weinig meer. DHSC hoefde niet meer zo nodig en ARC kon niets meer. Verliezen van zo’n tegenstander is geen schande, maar ARC stelde er wel heel weinig tegenover. Het krachtsverschil was wel heel groot. Mark Evers meende Thom Nouwens niet nodig te hebben en hield hem op de bank. Feit is dat ARC na drie wedstrijden op twee punten staat en slechts ėėn keer gescoord heeft. Zaterdag in en tegen Capelle zal iets meer van de eigen kracht moeten worden uitgegaan.

Opstelling ARC:
Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Timo de Graaf; Coen de Groot; Neal Arnoldus; Maurits Spinter (46.Tren Drexhage); Luuk Samsom (60. Tom Reijneveld); Cas Knoester; Lionel Frederik (75. Stefan den Horder); Amin Ouass.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!