Castellum
Advertorial Evenementen

EXPLORE! Urban inspiratiedag voor jongeren van 14 – 24 jaar

Na het succes van het jongerenfestival CREATE! voor jongeren tussen 11 – 14 jaar organiseert Castellum in de voorjaarsvakantie op dinsdag 20 februari de EXPLORE! Inspiratiedag voor jongeren tussen 14 en 24 jaar. Tijdens deze dag kunnen zij hun urban skills ontdekken tijdens een aantal gratis workshops. 

Professionals uit het vak geven tussen 13:00 en 17:00 uur een exclusief kijkje achter de schermen en delen hun geheimen. Zij verzorgen workshops in rap/produceren, DJ, fotografie, dans en free running.

In de voorjaarsvakantie kunnen jongeren kennismaken met diverse urban skills, zoals rap, fotografie, dans en free running. Als zij tijdens de inspiratiedag een skill ontdekken die ze verder willen ontwikkelen, kunnen zij zich vervolgens gratis aanmelden voor acht vervolg workshops. Onder begeleiding van een creatieve leider, een coach en topdocenten uit de urban scene, gaan ze aan de slag. In slechts acht weken werken ze toe naar een adembenemende performance op het podium in Castellum.

Creativiteit

EXPLORE! geeft jongeren de kans om hun verborgen talent te ontdekken en een unieke kans om kennis te maken met verschillende creatieve disciplines. Of ze nu willen leren rappen, de fijne kneepjes van het dj'en willen ontdekken, hun fotografieskills willen verbeteren, grenzen willen verleggen met freerunning, of helemaal los willen gaan op de dansvloer met urban dance… EXPLORE! heeft voor ieder wat wils. De workshops worden afgesloten met een te gekke Afterparty op zaterdag 18 mei.

Aanmelden voor de inspiratiedag kan eenvoudig via deze website. EXPLORE! wordt financieel ondersteund door de Gemeente Alphen aan den Rijn.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.