Josh Walet

Explosieve stijging coronabesmettingen zet door in Alphen aan den Rijn

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink toenemen in Alphen aan den Rijn. Afgelopen week werden er 717 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De besmettingscijfers blijven oplopen. Vorige week werden er 482 nieuwe besmettingen gemeld, afgelopen week kwamen er 717 nieuwe besmettingen bij. Een procentuele stijging van bijna 50 procent. Ten opzichte van die week ervoor werden er ook flink meer coronatesten afgenomen. Er werden 7 inwoners uit Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen ten opzichte van 2 ziekenhuisopnamen die week ervoor.

Opvallend is het hoge aantal overleden inwoners. Waar er vorige week 2 inwoners stierven aan de gevolgen van het coronavirus, waren dat er afgelopen week 13. Deze sterfgevallen werden op maandag (7) en dinsdag (6) gemeld. Het wil echter niet zeggen dat alle 13 inwoners ook op die dagen aan corona zijn overleden. In dit geval zijn de sterfgevallen met terugwerkende kracht gemeld, soms duurt het namelijk even voordat het overlijden van een persoon die door corona is overleden, wordt doorgegeven.

Drukte bij inplannen coronatest

In de regio Hollands Midden test de GGD op dit moment 3500 mensen per dag. “De verwachting is dat we de top nog niet bereikt hebben. Daarom zetten we al onze capaciteit in. Dat betekent ook dat we blijven opschalen om aan de vraag te voldoen”, liet GGD Hollands Midden dinsdag weten. Het kan desondanks zijn dat je iets langer moet wachten voordat je aan de beurt bent voor een test, of niet in de buurt terecht kan.

Wie een afspraak probeert te maken via 0800-1202 of www.coronatest.nl, kan vanwege de grote drukte soms geen coronatest inplannen in de buurt. Dat ligt volgens GGD Hollands Midden aan het systeem. “Het systeem houdt namelijk drie testopties gereserveerd als iemand is ingelogd, terwijl er uiteindelijk maar één testafspraak geboekt wordt. Het advies is daarom om het later nog eens te proberen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.