Josh Walet

Explosieve stijging coronabesmettingen zet door in Alphen aan den Rijn

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink toenemen in Alphen aan den Rijn. Afgelopen week werden er 717 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De besmettingscijfers blijven oplopen. Vorige week werden er 482 nieuwe besmettingen gemeld, afgelopen week kwamen er 717 nieuwe besmettingen bij. Een procentuele stijging van bijna 50 procent. Ten opzichte van die week ervoor werden er ook flink meer coronatesten afgenomen. Er werden 7 inwoners uit Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen ten opzichte van 2 ziekenhuisopnamen die week ervoor.

Opvallend is het hoge aantal overleden inwoners. Waar er vorige week 2 inwoners stierven aan de gevolgen van het coronavirus, waren dat er afgelopen week 13. Deze sterfgevallen werden op maandag (7) en dinsdag (6) gemeld. Het wil echter niet zeggen dat alle 13 inwoners ook op die dagen aan corona zijn overleden. In dit geval zijn de sterfgevallen met terugwerkende kracht gemeld, soms duurt het namelijk even voordat het overlijden van een persoon die door corona is overleden, wordt doorgegeven.

Drukte bij inplannen coronatest

In de regio Hollands Midden test de GGD op dit moment 3500 mensen per dag. “De verwachting is dat we de top nog niet bereikt hebben. Daarom zetten we al onze capaciteit in. Dat betekent ook dat we blijven opschalen om aan de vraag te voldoen”, liet GGD Hollands Midden dinsdag weten. Het kan desondanks zijn dat je iets langer moet wachten voordat je aan de beurt bent voor een test, of niet in de buurt terecht kan.

Wie een afspraak probeert te maken via 0800-1202 of www.coronatest.nl, kan vanwege de grote drukte soms geen coronatest inplannen in de buurt. Dat ligt volgens GGD Hollands Midden aan het systeem. “Het systeem houdt namelijk drie testopties gereserveerd als iemand is ingelogd, terwijl er uiteindelijk maar één testafspraak geboekt wordt. Het advies is daarom om het later nog eens te proberen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.