Tot 11 november 2019 exposeren Conny de Feijter en Karin Riezebos hun schilderijen in de foyer van Parkvilla, Cornelis Geellaan 2 Alphen aan den Rijn.

 

Deze schilderessen én vriendinnen volgen meerdere schildercursussen en -workshops. Conny de Feijter tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Als dochter van een plateelschilder kwam zij al vroeg in aanraking met de kwast. "Ik hou van heerlijk vrij schilderen zonder vast plan. Kleurkeuze, compositie, structuur en materiaalkeuze: alles gebeurt gewoon vanzelf en ik vergeet alles om me heen!" Via Karin maakte zij kennis met abstract schilderen.

Voor Karin Riezebos is abstract schilderen een ontdekkingstocht. Karin: "Het doek is eerst wit, daarna verschijnen er kleuren, structuren en vormen. Ik geniet van spelen en experimenteren met kleuren en technieken en laat me verrassen door wat er gebeurt. Met ups en downs heb ik geleerd beperkende ideeën los te laten. Liefst gebruik ik mijn vingers. Dan heb ik direct contact met het doek en voel ik wat ik doe."

De expositie is te zien tot 11 november 2019. Meer informatie op www.parkvilla.nl.